Långhelg med trädgårdsarbete & Lidköpingsbesök

Äntligen kom den efterlängtade långhelgen. Linus var ledig från tors-sön :) På torsdagen så jobbade Linus och hans storebror Emil och min lillebror Pierre i trädgården, eller det som ska bli trädgården. De jämnade till all jord och gjorde iordning så att vi kan så gräs. Sån himla skillnad att titta på det nu jämfört med innan. Leia sov ute hela dagen, hon stördes inte alls av grävmaskinen, det var snarare så att när man stängde av den så vaknade hon. Hugo och Herman var här med och hjälpte till. De är så söta :) När man tittar på dem inser man att tiden går fort för de känns så himla stoooora! Det var verkligen toppen att vi fick hjälp av Emil och Pierre annars hade det aldrig gått.




En aning jämnare trädgård :)

På kvällen så var Linus lillasyster Emeli här och Linus kompis Bick och min lillebror Pierre. Vi grillade hamburgare och hade det gött :) Så skönt att bara kunna njuta av ledigt! Linus gick vidare till grannen som hade hårdrockskväll. Han mådde inte så bra dagen efter och jag var väl så där glad på honom på förmiddagen.

På fredagen blev det inte mycket gjort då Linus låg i sängen rätt så länge samt att vädret var lite kasst. Vi åkte iväg och handlade lite så vi kan göra våra dopinbjudningar. Så nu är det klart och de är snart helt klara :) Vi tog även en fika i Lerum och det var jättemysigt. Att en sån enkel grej kan bli så mysig, antagligen för att vi aldrig gör det annars. På eftermiddagen kom Linus kompis Fredrik och hans tjej Kristin och deras son Elias från Lidköping. De stannade hos oss till lördagen. Vi grillade (känns som vi alltid grillar) på kvällen och åt kycklingspett med potatisgratäng...gött! Elias fyller ett år i augusti och det är nog den gladaste lilla kille jag mött än så länge. Han var så glad hela tiden och nöjd. Det var så kul för han älskar när någon håller i honom så han kan få gå runt. Men om man gör det och sen lägger honom på golvet så blir han helt förtvivlad stackarn. Det var jättetrevligt att ha dom här och vi tog någon promenad och spelade även yatzy några gånger. Notera att jag vann en gång och fick yatzy :o)


 Mätta och belåtna :)


Elias, glad som alltid :)
På lördageftermiddagen gjorde vi en premiärtur in till stan med Leia. Vi åkte till Linus kompis Anna och hennes kille Daniel. Vi var först hemma hos Daniel på Hisingen. Sen åkte vi in till stan och satte oss på en turkisk restaurang. Leia var helt underbar att ha med sig, hon sov och åt och var så nöjd hela tiden. När vi sitter och väntar på maten så kommer Anna och Gute fram. Det är två vänner som jag lärde känna när jag pluggade i Växjö. Världen är bra liten ibland :)
Vi hade det så trevligt, åt jättegod mat och hade kalasväder! Helt underbart att kunna göra sånt och ha med sig Leia, det fungerade toppen! När vi kom hem på kvällen vid elva så gick vi över till grannen Christoffer för han fyllde 25 och hade fest. Så var vi där några timmar och firade honom och även det var supertrevligt! En helt lyckad kväll helt enkelt :)

I söndags så grejade vi lite till i trädgården så nu är det snart dags att så gräset, ska bli kul att se resultatet längre fram i sommar :)



 

Grodan Boll :o)

Måste bara lägga upp några bilder från när vi badade Leia igår. Hon älskar verkligen att bada.....hon kan vara lite ledsen innan men det är nog mest över att man tar av henne alla kläderna och blöjan och sen tar det lite tid innan hon får plumsa ner i baljan. Men när hon väl är i den så njuter hon!!! Jag fick idag veta att vi fått plats till babysim till hösten som börjar i augusti. Det ska bli riktigt kul och intressant att gå med henne på det. Det bästa är att det är på söndagar vid halv fyra...kanske en dum tid tycker en del men jag tycker det är bra för då kan vi gå dit båda två med henne. Hon är som en liten groda i vattnet och det är så kul att bada med henne :o)


Förbereder sig för badet


Sötnos!


Grodan Boll!


Här är en som njuter :)

5 år...tiden går fort!

I onsdags i förra veckan (13 maj) så firade jag och Linus lite för då hade vi varit ihop i fem år. Så den 13 är alltså "vårt" datum och nej jag har aldrig haft otur eller skadat mig ens på en fredag ;o)

Jag och Leia fixade och donade hela dagen, var iväg och köpte blommor och åkte till systemet och köpte vin och "skumpa". Man får ju slå till lite extra ibland :oD
Vi köpte blommor till Linus och sen kände jag bara för att ge honom något för att han är han och för att han är bäst och så duktig här hemma. Jag köpte ett par crocs till honom. Kanske låter lite lustigt att ge honom det. Men det är så här att på senaste tiden har han gått runt i mina rosa/blommiga crocs så jag tänkte att han kan få sina egna. Tyvärr hade de inte rosa på herravdelningen :)

Sen skulle jag laga fisk i ugnen jättegott tänkte jag och så skulle vi ha chokladfondue till efterätt. Men det sprack när jag öppnade och såg vad det var för fisk som jag tagit upp. Den fisken jag trodde det var har vi tydligen ätit upp sen ett tag tillbaka för jag hade tagit upp makrill. hmmmm inte alls vad jag tänkt mig och jag blev förvirrad och ställd....vad kan man göra med makrill!? Det blev helt enkelt att jag stekte den ......som sagt inte alls vad jag tänkt mig men gott var det i alla fall! Linus ringde från jobbet och sa att han skulle in till stan och leta efter skor då han behöver det. Vid sjutiden kom han hem och han blev nog lite förvånad över allt som jag hade fixat.

Linus hade ju inte vart och kollat på skor i stan utan han hade handlat lite till mig med. Jag förväntade...nej fel ord jag trodde att han kanske skulle köpt något smycke för det brukar han alltid göra. Men han överraskade mig och hade köpt en klänning. Jag fick en lila jättefin klänning och den passade och allt :) Senare fick jag höra av Emma ( min svägerska) att han ringt och frågat henne om vad hon trodde att jag hade för storlek.....ännu gulligare tyckte jag :) Sen inte nog med det så när vi lade oss så frågade Linus om han fick låna min kudde och prova den. (har fått en riktig kudde av Linus då jag alltid har hur många kuddar som helst för att sova bra) Klart fick han det och när jag lyfte på kudden hade han lagt en present till under min kudde!!! Kändes som julafton igen :) Då hade jag fått ett halsband med en blå kristall, han hade glömt vad den hette, men det var någon speciell kristall. Så himlans fint var det med!!! En mysig och härlig dag och kväll, där Linus verkligen överraskade mig totalt!

Vi har verkligen varit ihop i fem år....och ändå känns det ibland som det var igår vi träffades. Men sen tittar man på Leia och då inser man att tiden går....och den går verkligen fort!!!

ÄLSKAR DIG LINUS!!! PUSS!



En sån här fin klänning fick jag :)


Det fina halsbandet som används flitigt!





Kalas och Båstadbesök

I lördags köpte vi en soffa :D Vi har tänkt köpa soffa ett tag och ville ha en svart divansoffa. Så var vi på Mio i Gamlestan i torsdags och kollade och hittade en beige tresits soffa. Vi blev väldigt fundersamma då det ju inte alls var vad vi hade tänkt oss. Men modellen var vad vi ville ha, breda armstöd och djup i soffan. Anledningen till att vi funderade på att köpa soffan var för att den kostade 6 500 kr och hade kostat 12 800 kr !!! Till den här modellen kan man köpa en fotpall som är lite större och då kan man använda den så att soffan blir som en divan. Vi gick förvirrade hem och skulle tänka på det hela. Så slog vi till och köpte soffan och i lördags var vi och hämtade den. Den passar riktigt bra och är så skön att sitta i....känns gött att kunna slänga ut den gamla soffan. Så just nu står den på altanen....ser nog rätt lustigt ut idag när den står på altanen i ösregnet :)


Vår nya soffa!

I fredags var vi på kalas hos Emil (Linus bror) som fyllde 36 år. Det blev räkor och tårta....såååå gott :) En riktigt trevlig kväll med lite vin och drinkar. Så skönt med att ha gångavstånd hem, blir inte så krångligt då. Leia spydde denna kväll den största spyan vi någonsin sett!!!! Hon låg i ligginsatsen som vi ställt på golvet i hallen hos Emma och Emil. Linus mamma hade matat henne och hon hade rapat flera gånger, så vi lade henne där. Sen funderade jag på att gå och kolla till henne och ta upp henne. Precis när jag tänkt tanken hör vi hur hon kräks. Hon kräktes så mycket att det "stänkte" över!!! Det bästa när man kommer till henne är att hon ligger där lika nöjd ändå. Det var väldigt skönt att fastän hon låg på rygg så var det ingen fara att hon skulle kvävas eller få ner spyan i sig igen. Skönt att veta med tanke på att de ska sova på rygg. Det blev till att tvätta väldigt mycket, men som sagt Leia var lika nöjd ändå :)

I helgen lördag-söndag var mina föräldrar här på besök och det var jättetrevligt. Vi fick hjälp av pappa, Niclas (storebror) och Pierre (lillebror) med vårt badrum så nu är det helt färdigt, bara en lampa vid spegeln som ska kopplas in. Så det känns riktigt skönt. I veckan gjorde jag en lista på vad vi har att göra här hemma och en deadline, får se om vi kan hålla den. Men det känns skönt att ha det svart på vitt så vi kan börja pricka av samt se exakt allt vi har att göra. Så nu kunde vi pricka av en hel del då badrummet blev klart. Leia blev riktigt bortskämd av hela familjen och trivdes gott! På kvällen blev det smörgåstårta och Eurovision och för en gångs skull tyckte jag nog ändå att rätt låt vann! Men grannröstandet lyckades de ju inte få bort.


Stolt mormor :)


Arbete i badrummet


Morbror roar Leia :)


Morfar myser med barnbarnet, Leia har börjat hitta tummen....




...och hon är så söt när hon suger på tummen :)



Vi gjorde även avtryck på Leias fot och hand

I går söndag åkte våra besökare hem och det var allt lite tomt när de åkt. Jag och Linus gick ut och körde och krattade iordning singel vid vår entre och carport. Så nu ser det riktigt fint ut tycker jag! Väldig skillnad att få lite ordning och reda! På kvällen var jag och Leia och tittade på när mitt fotbollslag hade match. Derby mot Stenkullen och vi vann med 8-3!!! Vet inte vad som hänt men det är ofta sånna här resultat och vi toppar tabellen än så länge! Jag är grymt sugen på att börja igen, men det är ju som sagt viktigt att ta det lugnt. Men imorrn tisdag är det dags. Då ska jag träna tänkte jag, men det blir väldigt "light version" som jag säger. Jag har ju bara varit ute och jobbat en gång sen Leia föddes. Då kändes det okej i kroppen även om konditionen inte finns för fem öre!!! Jag har i alla fall gjort situps och armhävningar nästan varje dag så magen börjar bli lite mer fast istället för jello magen man hade innan :)

Denna veckan är ju en kortvecka med så det känns härligt, jag och Leia ser fram mot en långhelg med pappsen :o)


Så här gulligt log Leia igår....man bara smälter!!!


Så här ser det ut vid vår entre numera, lite skillnad mot innan :)

Mammaträff & Leia har varit sjuk

I måndags var det dags för första träffen för oss mammor från föräldragruppen. Alla ville väldigt gärna träffas en gång i veckan ungefär och det tyckte jag var väldigt kul :) Vi träffades på fina Aludden i Lerum och fikade och åt lunch och pratade om hur det är att ha barn och vad våra barn gör. Det såg nog rätt komiskt ut ett tag för då stod 5 vagnar uppradade och alla fem barnen sov i kör. Så gick ett sällskap med äldre människor förbi och de ville ju så gärna titta på barnaskaran. Nästa gång vi ses i gruppen ska vi ses hemma hos Jenny. Vi sa det att det är ju kul att träffas hemma hos varandra så får man se hur man bor. Det är lite komiskt i gruppen för vi heter Jenny, Jenny, Christin, Christin, Camilla, Camilla och Viktoria :)




På väg till mammaträffen :)


Leia blev lite mer förkyld på måndagen tyckte jag och hade en temp på 38 på dagen. Vi tänkte att det är säkert ingen fara men det kändes så där när hon hade 38,7 på kvällen när hon skulle sova. Men vi hoppades på att hon skulle sova bort det och att det bara var tillfälligt. Men när jag skulle ge henne mat vid fyra tiden på tisdag morgon så hade hon 39,1 och då blev vi riktigt oroliga. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen och de sa att vi skulle åka in till Östra. Vi åkte in till barnakuten direkt. Där fick hon alvedon och så tog de tempen och en sänka. Hon hade fortfarande feber men sänkan var bra. En läkare kom in efter en timme och undersökte Leia. Hon sa att det nog bara är en förkylning men ville att vi skulle vara kvar några timmar för observation. Vi fick flytta till en avdelning och fick ett rum med säng och tv, riktigt fint. Så tog de prov och kollade om hon hade RS viruset (visste inte att man kunde ta prov på sånt), det hade hon inte och sänkan de tog var bra den med. Vid tolv tiden var de klara och tyckte att vi kunde åka hem då det bara var en vanlig förkylning. Nu är febern borta och hon har lite förkylning och hosta kvar men vi hoppas att det försvinner snart med.

Det var en orolig period där när hon var dålig. Man vet ju själv hur väck man är när man har 39 i feber. Sen är ju barn ofta sjuka och kan ha höga febertoppar, men det kändes än mer oroligt när hon bara var sex veckor. Men nu är hon som sagt bra igen och det är skönt :)

Altanen klar, nya utemöbler och Leia ler :o)

I helgen har vi mest jobbat och grejat här hemma. Igår (lördag) så var det lite halvtaskigt väder på morgonen. Linus var iväg på tippen och slängde den sista skiten som legat framför vår entre. Så nu ser det mycket roligare och bättre ut! Sen åkte han iväg och försökte fixa sin cykel så jag slipper köra honom till bussen. Det gick väl så där......men idag (söndag) fick han äntligen den fixad så nu kan han cykla och få lite motion, inte fel! Linus har grejat med altanen både igår och idag så nu är den äntligen klar och den blev så fin. Jättestor och lyxig! Så nu får gärna det fina vädret komma tillbaka så vi kan dega på den.



                                                                                                                                               Vår nya altan är stor och härlig....



                                                                                                                                ...Linus har kämpat & gjort ett toppenjobb!

I måndags hade vi träff med föräldragruppen för första gången sen vi fått barn allihopa. Man kan ju verkligen säga att Leia ligger i lä viktmässigt jämfört med de andra bebisarna. Men en del av dem var riktigt stora!!! Det var kul att träffas och vi mammor har bestämt att vi ska träffas en gång i veckan utöver bvc träffarna. Första träffen är imorgon måndag i Lerum. Efter föräldraträffen så åkte vi och kollade på soffa i Lerum, hittade en vi ville ha men den är för dyr. Så vi får kolla vidare, borde nog hitta någon som vi gillar och har råd med. Vi köpte i alla fall utemöbler till vår altan. Ett glasbord och stolar i aluminium och svart nät, rena klippet på Blomsterlandet, bord och fyra stolar för 1995!!!



                                                                                                                                          Blomsterlandet rekommenderas!

Igår kväll så bjöd vi över grannarna Christoffer och Johanna på grillning. När det är uppehåll kan man inte motstå att grilla. Även den här kvällen var mycket trevlig och det är härliga grannar vi har! Leia fick som vanligt (känns det som) en paket och den här gången fick hon en kossa som man kan dra i svansen så spelar den musik. Leia älskar verkligen allt som spelar så det är bara för oss att springa och dra i alla gosedjuren som spelar, fullt upp :o)

Det roligaste som hänt i helgen är att Leia har lett åt oss flera gånger och det är en helt sjuk och varm känsla man känner när hon gör det. Hon försöker även prata med oss på sitt vis och gurglar härligt när hon gör det. En härlig helg hemma men ändå en händelserik helg kan man säga!




















 

Hälsar på på jobbet

I fredags skulle jag och Leia hälsa på på mitt jobb. Allting tajmade riktigt bra den här morgonen och jag hann med allting utan att stressa. Mycket tack vare att Leia tajmade sovningen och maten vid exakt rätt tidpunkter, det var som om hon kände på sig att hon skulle det den här dagen.


                                                                        Leia och pappsen laddar inför en jobbdag

Vi lämnade av Linus på jobbet och åkte sen vidare till mitt jobb. Det var riktigt kul att komma tillbaka och träffa alla. Och alla tyckte att Leia var sååå söt och givetvis så hade alla glömt att de verkligen är så små som Leia i början. Vi har frukost på mitt jobb på fredagmorgonen och idag fick vi även paj som Anette hade bakat. Supergott som vanligt :o)

Som sagt det var kul att vara på jobbet igen men sen kändes det även skönt att bara kunna åka därifrån och inte behöva bry sig om att just jobba. Jag träffade på en hel del av mina elever och de ville ju givetvis titta på min lilla skatt. Hon verkade trivas med att vara ett "utställningsobjekt" idag och alla var väldigt snälla mot henne. Hon fick en paket från alla på skolan och inte helt oväntat blev det en IFK Gbg sak. Hon fick ett bäddset till spjälsängen, det var riktigt kul att få och är något hon kan ha länge. Tusen tack! Linus blev själaglad :o)


                                                                           Leias jättefina bäddset, framtiden är klar!

Leia fick även en paket av Johan (min arbetskollega). Hon fick sin alldeles första bok som är en djurbok med massa fina djur att titta på. Helt underbart!

Efter att vi hade varit på mitt jobb så åkte vi till Allum och shoppade lite. Leia har börjat växa mkt på längden så vi behövde lite nya pyjamasar. Sen köpte vi en paket till Leias syssling som fyllt ett år. Därefter hämtade vi Linus på jobbet och åkte och handlade. På kvällen kom Linus kusin Christoffer och hans tjej Sandra. Vi grillade och käkade gott och hade en riktigt härlig kväll. Leia fick givetvis en paket och det var en jättesöt body samt en jeansklänning. Hon kommer bli snyggast i kvarteret den här tjejen ;o)


 

Valborg...

Äntligen kom en liten långhelg! Jag är ju visserligen ledig alltid men det var skönt att få lite ledig tid tillsammans med Linus och vara alla tre. Vi hämtade upp Linus på hans jobb på eftermiddagen och så bar det av hem till Leias mormor, morfar och morbröder i Båstad.

Redo att åka till Båstad!

Det var Leias första långtur i bil och det tog två timmar och hon sov hela tiden, det gick så bra! Hemma i Båstad var det lugnt som vanligt, vi tog dagen som den kom och det var skönt. På fredagen åkte vi ner till Helsingborg och hälsade på Leias gamlemormor Solveig. Och hon blev så glad över att få träffa Leia och det var skönt att träffa henne och se att hon mådde rätt så bra.
Leia tillsammans med mamma, mormor och gamlemormor

Vi träffade även min kompis Linda och pratade lite och fick höra lite Båstadskvaller så det var kul :o) Så fick Leia en jättefin present som Linda sytt, ett alldeles eget litet krypin där Leia kan ligga. Supersnällt !!!

Jag hade tänkt mig överraska Linus med att vi skulle bada på det nya Kallbadhuset de har byggt i Båstad. Man kan bada i havet, sitta i bastun med utsikt över havet och bada i en jättevarm pool utomhus. Men Linus fick än en gång lite ont i halsen och var lite småförkyld så det kändes inte så bra. Så vi sparar det till vintern istället! Pierre (min lillebror) fyllde 21 år så vi firade honom på söndagen innan vi åkte hem. Då fick Leia träffa sina kusinbarn med familjer och det var roligt :o) Hemresan gick bra även den och vår lilla söta skatt sov hela vägen hem. Innan vi landade här hemma så åkte vi och grattade Emma och gav henne en mixer som hon funderat på att skaffa. Så fick Leia träffa sina kusiner med, finns nog inga som är så förtjusta i Leia som dom!

Leia passade på att bada i badkaret hemma i Båstad. Bada är något hon verkligen tycker om!


Vi hade alltså en väldigt lugn och skön Valborg och jag tror att Linus var utvilad när måndagen nalkades med jobb!

Leia kom till världen!

8 dagar är antalet dagar jag gick över tiden med Leia och det var en låååång väntan kan jag säga! Söndagen den 29 mars var jag trött på det helt enkelt och jag minns att jag och Linus stod ute och målade garaget, jag kände att jag kan inte bara ligga i en soffa och vänta. På natten där fick jag min första värk kl 01. Det första jag tänkte var att alla hade rätt i de dem sa att man vet när man får en värk och man kan inte missa det. För oj oj oj vad jag visste att något var på gång. Vid 5 på måndag morgon den 30 mars hade jag regelbundna värkar och det tuffa jobbet började. Vi tänkte på det barnmorskan sagt i föräldragruppen om att stanna hemma så länge som möjligt. Jag ringde Malin då jag hade en tid hos henne denna dagen och sa som det var. Sen gick vi ner till Linus mamma för att få tiden att gå. Vi fikade lite och myste med Herman (Linus brorsbarn) ett tag. Runt två tiden tog vi oss hemåt och sa att vi måste äta lite så jag fått mat i mig innan vi åker in. Linus fixade och donade och när jag skulle sätta mig för att äta mat så hade jag sånna värkar att det inte gick att sitta. Jag var tvungen att ligga i sängen och vi ringde till Östra. De frågade lite rutinfrågor och sa att vi kunde komma in. Jag försökte få i mig lite mat då jag inte ätit sen frukost och jag fick i mig en halv hamburgare.....kanske inte det bästa.

Vi åkte in till Östra och jag vet att jag tyckte att det kändes så himla otroligt. Här har vi väntat så länge och nu är det äntligen dags!!! Utanför dörren in till förlossningen fick vi vänta för ingen öppnade och där var även en man (pappa till någon) som stod utanför och var frustrerad. Han tittade på oss och sa att de är så dåligt med folk på Östra och han hade medicin i påsen till sin son som blivit hjärnskadad för att de väntade för länge innan de tog ut honom. Då blev jag lite arg! Jättetråkigt med sonen men allvarligt talat man kunde inte missa min gravida mage och att jag skulle in och föda. Då vill jag inte höra om hjärnskador. I alla fall kom de och öppnade och vi fick ett rum på förlossningen. Efter en stund satte de på två dosor som mätte bebisens hjärtslag och mina värkar. Men de fungerade så där bra. Enligt den så hade jag inte så mycket värkar ibland och bebisens hjärtslag dog ibland. Vi var på BB vid 16 och vid 18 kom barnmorskan som ansvarade för mig och undersökte mig. Jag var öppen 5 cm och vi kunde andas ut för då visste vi att vi fick stanna. Det var lite segt att få vänta så länge eftersom vi inte visste om vi skulle få stanna eller inte. Man har ju hört om att värkar kan avta ibland och att man får åka hem. Men vi fick stanna. Strax efter 18 började jag använda lustgasen och fick den att fungera riktigt bra. Vid 20-tiden kom krystvärkarna och det tuffa jobbet började. 21.47 tittade vår lilla skatt ut och vi kunde inte tro att det var sant! Jag grät så himla mycket och jag minns att Linus grät med, vi kände oss som världens lyckligaste!!!

Vår lilla skatt Leia bara någon knapp minut efter det att hon tittade ut!


Förlossningen och tiden inne på BB tog alltså knappt 6 timmar. Jag minns att jag kände i slutet att nu måste du komma ut för jag är så hungrig att jag dör!! Inte konstigt med tanke på att jag bara hade en halv hamburgare i magen. Vi fick sova i förlossningsrummet första natten för det var fullt på BB. Normalt förlöser den runt 12 st på en dag men idag förlöste de totalt 26 st!!! Det var alla midsommarbarn som tittade ut sa de. Dagen efter fick vi ett rum på BB men vi fick dela det med ett annat par så Linus kunde inte sova över. Det var rätt tungt. Tiden på BB var hemsk i början för jag hade så svårt att få amningen att fungera. Ett tag trodde jag till och med att Leia skulle dö. Mycket då så många var på mig om att amningen måste komma igång och de matvägde henne och pratade om antalet milliliter hon måste få i sig. Men det gick inte och hon fick inte tag om mitt bröst. Linus han var verkligen en klippa, han kämpade mer än vad jag gjorde ett tag.

Leia ligger i den berömda backen man får på BB. Hon gillade mer att vara hos oss!

Men så äntligen på torsdagen kom den räddande ängeln Emilia. Hon introducerade "Escanappen" för oss (amningsnapp) och sen dess har det fungerat bra. Leia vägde 3080 g när hon kom ut och när vi åkte hem vägde hon 2800 g.

Väl hemma fungerade allt jättebra och bvc sköterskan Magdalena kom på hembesök. Men då hade Leia gått ner till 2630 g och jag blev helt knäckt då jag trodde hon skulle ökat. För att göra en lång historia kort fick vi börja ge Leia ersättning och då vände det. Nu går hon upp i vikt hela tiden och jag kombinerar amning med ersättning. Kan säga att ersättningen är helt suverän kvälls och nattetid för Leia blir mätt och nöjd och sover och vi får sova, helt underbart!

Äntligen dags för hemfärd!


Det jag kan säga är att jag hade en så positiv förlossning och den är inte alltid så hemsk som man får höra. Jag kan lätt göra om det. Och att ha vår lilla skatt Leia här hos oss känns så overkligt och vi känner oss så lyckliga! Och jag hade aldrig klarat det utan dig Linus, du var ett helt underbart stöd och du gjorde allting rätt och hjälpte mig igenom allt! Älskar dig och älskar Leia :o)

Vecka 41 en lång väntan...

Svårt att veta var man ska börja skriva för det är så mycket. Men jag börjar en vecka innan Leia föddes. Mot slutet av graviditeten så gick jag bara och kände efter. Ingen kunde säga hur en värk skulle kännas och det enda jag fick höra var "du vet när det är dags, du kan inte missa det". Jag blev lite frustrerad och arg, jag ville ju veta exakt hur det skulle kännas. Något mer som jag fick veta och höra var att många kände sig annorlunda den dagen det var dags. Så jag gick här hemma och väntade och varje morgon kände jag efter om det kändes annorlunda men nej det var vanliga, normala dagar hela tiden :o/

Första dagen jag fick över tiden glömmer jag aldrig. Jag har läst på många ställen att "första dagen man går över tiden känns längre än de 9 månader man varit gravid". Och faktum är att det stämmer. Det känns som en evighet och man klättrar på väggarna och vet inte vart man ska ta vägen. Barnmorskan sa att det finns en anledning till att bebisen stannar i magen och det är för att den har det bättre där. Det skiter jag i tänkte jag.....jag vill att du ska komma ut så jag får pussa på dig! I alla fall så blev det lite dramatik den här veckan när jag var inne på vecka 41 i graviditeten.

Jag gick till Malin (min barnmorska) som vanligt torsdagen den 26/3  för koll och allt var normalt och jättebra men jag hade minskat en cm över magen. Malin trodde att det berodde på att det var för att bebisen sjunkt ner ännu mer, men för säkerhets skull skulle jag göra en tillväxtskontroll som jag gjort en gång innan. Jag fick ultraljudstid samma dag och Linus sa att det är ingen fara och det trodde jag inte heller, då i alla fall. När jag kommer tillbaka och gör ultrljud hos en läkare så vände allt. När hon sa så här: "vad gör din man idag" visste jag att något var fel men jag fick inte ihop det för jag hade sett bebisen röra på sig och jag hade ju sett hjärtat slå. Hon fortsatte: "den här bebisen har inte växt något sen sist så du måste åka in till Östra idag. Åk inte hem och hämta din väska utan åk dit direkt". Herregud jag visste inte vart jag skulle ta vägen och jag började storgråta. Hon sa att det nog inte var någon fara utan att de måste göra så när de gått ner för mycket. Men när jag ska få mina papper så säger hon även så här: "sen måste jag fylla i att jag inte såg några normala andningsröresler för det gjorde jag inte". Jag trodde jag skulle dö!!! Andning är ju liv för mig, så jag bröt ihop och fick gå in till Malin. Hon var lite mer pedagogisk och lugnade ner mig. När jag var lugn så åkte jag till Östra och ringde Linus på vägen. Vi fick vänta en evighet kändes det som men tillslut fick vi komma in. De gjorde ultraljud och undesökte allt och det visade sig inte vara någon fara alls. Allting var jättebra och de tyckte att vår bebis såg så fin ut och frisk. Äntligen kunde vi andas ut!

I efterhand kan jag känna så här att den som gjorde ultraljudet i Lerum kunde varit lite mer pedagogisk i sitt sätt att säga saker. Jag är med på att de måste göra vissa saker och skicka iväg en för säkerhets skull till Östra. Men herregud jag trodde ju att jag hade en död bebis i magen!!! Det här var värsta dagen i mitt liv kände jag. Men så skönt det var när dagen var slut och vi visste att allt var bra. Men nu fortsatte den eviga väntan och vi ville att vår bebis skulle komma ut!

RSS 2.0