Semestern har börjat!

Ängtligen har semestern börjat och det känns lyxigt att Linus har fyra veckor :) Vi har hunnit med att ta oss ner till Båstad och här ska vi vara i en vecka! I lördags åkte vi ner till Malmö och hälsade på Linus kompis Johan och hans tjej Ulrika. De ska ha barn i september. Det var riktigt kul att se dem för det var ett bra tag sen vi träffade dem. De bor kvar i sin lägenhet i Malmö i centrum. Det var lite halvdant väder när vi var där och mycket regn. Vi fick en enorm brunch när vi kom dit och det kan jag gärna tänka mig varje dag för det var gott! Sen gick vi till folkets park och tog en glass och strosade runt. Sen avslutade vi med grillning på kvällen. Det var lite kul att se Ulrika med magen för det känns inte som det var så längesen man själv hade en sån mage.

Leia och Ulrika

Det syns lång väg att Johan kommer bli en toppenpappa :)


När vi kom hem på kvällen så var mamma och pappa barnvakt åt Leia så jag och Linus kunde åka fram till centrum och kolla in alla brats med mera. Det var lite småkul att bara stå och titta på alla som skulle in på Pepes och allt vad det var. Det var ju kort kort och högklackat som var inne, samt att vara odrägligt full. Vi gick en runda och avslutade med att gå ner till Badkrukan och ta en öl och titta på vattnet och sitta i de goa sofforna. Fick en liten flashback av när man satt så då vi var ute och reste :)

Badkrukan



Annars är det lungt här, vi har hunnit vara hos Niclas och spana in hans altan han snart är färdig med. Vi har hälsat på min mormor och slappat och tagit det lugnt. Nu väntar vi på det fina vädret som ska komma imorgon så vi kan gå ner till stranden och bada. Det kanske vankas bio ikväll med Harry Potter.

Det märks att mormor och morfar har saknat Leia :)

Kommer nog bli en fotomodell ändå....

Redo för ett besök hos gamlemormor...

Busar med morbror Niclas




Hoppgungan är rolig :)

Linus testar mammas spikmatta


Mycket middagar

Hela förra veckan bestod av mycket middagar kändes det som. Det var en del som ville hinna med att träffa oss innan det bar iväg på semester. I onsdags blev vi bjudna på grillning hemma hos Christine, Martin och Elliot, ett par från föräldragruppen. På dagen regnade det en del och det kändes väl så där med grillning. Men vi hade riktig tur för på kvällen var det sol och det gick kalas att grilla! Grillat är alltid gott känns det som :) Vi käkade och pratade och Elliot och Leia "lekte". Vet inte vad man ska kalla det de gör i den här åldern, men de var medvetna om varandra och det var kul att se deras minspel!

Leia och Elliot

Eskimå :)

I torsdags var det dax för nästa middag hos David och Josefine som bor inne i Göteborg. Det är förresten deras bröllop vi ska gå på i augusti. Oväntat så var det grillat även denna kväll :) Grillspett och potatis i ugnen....mmm :) Och så kunde vi titta ut genom fönstret och hålla koll på Gothia Cup matchen som spelades i närheten. Det var kul att vara hemma hos David och Josefine för sist jag var där hade de väldigt nyss flyttat in i sin lägenhet och det hade hänt mycket mer nu. En helsmarrig middag och tillefterätt fick vi fruktsallad med kesella vanilj! De hade full koll inför bröllopet så det är verkligen det man ser fram emot nu och det är ju inte så långt kvar!

Linus, Leia och Josefine


Middag i Skepplanda & utflykt till Lidköping

I fredags åkte vi ut till Kent, Marie, Wilma och Maja i Skepplanda och fick grillat, lax mmmmm :) Wilma har verkligen blivit stora tjejen och är snart 2,5 år gammal och hon pratade och underhöll oss för fullt. Maja är två månader äldre än Leia så de två kan nog busa längre fram i tiden. Två månader låter inte mycket men i den åldern de är i nu så märks det jättemycket. Vi hade en riktigt trevlig kväll och den slutade med att vi spelade tennis, tv spel. Det gick väl så där för mig, man får nog hålla på lite om man ska bli bra :) En riktigt trevlig kväll och det var kul att se hur fint de fått i sitt hus, det hade verkligen hänt jättemycket sen vi var där sist :)

Leia och Maja

Wilma vill också vara med på kort :)

På söndagen gjorde vi en utflykt till Lidköping för att gratulera Thyra som fyller två år den 14 juli. Det är så kul för annars brukar hon vara lite småblyg i början som alla barn är. Men när vi kom den här gången var det fullt ös från start. Vi skulle jaga henne, det är mycket jaga som hon tycker är kul nu. Vi fick smarrig mat och sen gick vi en runda och tittade på tomten som de kanske ska bygga på, kommer bli hur fint som helst där om de bygger :) Sen gjorde jag, Karin och Thyra en såååå god tårta :) Så kalasade vi på den och hade det skojigt :) Thyra fick öppna sina presenter. Hon fick en kavel och tillbehör som kan behövas när hon ska leka med sin lera. Hon blev så glad och hade fullt upp med allt hon hade fått :)

Karin och Thyra läser för Leia ...

Presentdax!


En helg som gick väldigt fort. Nu är det bara en vecka kvar sen har Linus fyra veckors semester och det ska bli så kul :) På fredag åker vi till Båstad och är där en vecka samt åker en dagstur till Malmö och hälsar på Johan och Ulrika :)

Besök i stan, shopping på Allum & besök hos kusinerna

Denna veckan har verkligen bara sprungit iväg. I måndags var jag och Leia framme på stan och shoppade med Emeli och hennes kompisar. Det var jättetrevligt och kändes lyxigt att gå på stan då jag inte ens gjorde det innan Leia kom till världen. Hittade allt lite fynd :) Det funkade kalas att ha med Leia, hon åt, låg i vagnen och pratade och sov, inga problem helt enkelt...underbart!!!! Vi mötte upp Linus efter jobbet och försökte hitta skor till honom...får fortsätta med det en annan dag. Sen åkte vi till Anna och Daniel och kollade in deras nya lägenhet på Majorna. Så himla fin lägenhet har de och den ligger verkligen helt toppen, där kommer de att trivas kalas!!! Och där kommer vi att hänga en del :)

I köket hos Anna och Daniel


I onsdags passade jag och Leia Herman för Hugo skulle få gå på bio med Emma och sina kusiner, men Herman får vänta tills han fyllt tre i alla fall. Så han var med oss och busade med Leia. Sen åkte vi till Allum för att köpa en present till Thyra som snart fyller år. Herman hade fått med sig pengar att köpa något för och han valde, chockerande nog, en traktor och en grävmaskin ...sicken sötnos :) Sen firade vi med att äta på Max ....och det var en hit tyckte Herman :) Helt färdig somnade han i bilen på vägen hem.

En nöjd tjej i monstertröja :)


Herman gillar Max :)


Framtida fotbollsproffs!


Eller kanske fotomodell....

Igår hängde vi hos Leias kusiner hela dagen. Tiden bara rann iväg och vi tjöta bort den jag och Emma och skönt var väl det med tanke på att regnet öste ner hela dagen. På kvällen trotsade vi vädret och grillade och det var gödit kan jag säga :) En helt underbar dag och Leia hade fullt upp med kusinerna :)


Hugo vill lära Leia fiskespelet...


OBS!!! Bilden är inte arrangerad....


Herman och Leia leker....


Leia fick låna killarnas hoppgunga...kan nog bli en hit eftersom hon älskar att stå :)

Dop

I helgen hade vi dop för Leia. Det har varit mycket fixande inför dopet hela veckan. Vi skulle ha bull och tårtkalas så jag har bakat bullar och kakor utan dess like. Ungefär 55 personer kom på dopet så det var en del. Det har ju varit så himla varmt hela veckan med så det har inte gått att vara hemma utan jag har fått baka på morgonen och kvällen och lämna hemmet på dagen för det har varit bastu här hemma kan jag säga!!!

Vi hade dopet i Bergums kyrka och det var en jättefin och lagom lång ceremoni. Leia skötte sig så himla bra!!! Hon grät inte en enda gång utan var riktigt nöjd och glad över att stå i centrum och få titta på alla som var i kyrkan. Prästen Annika var vi så nöjda med. Hon la allting på en väldigt enkel nivå och var väldigt mån om att alla barn skulle få se och mån om att fira just Leia och att detta barn är ett underverk som alla barn är. Ja det var riktigt rörande i kyrkan, fällde minsann en tår när jag satt i kyrkbänken och höll Leia.

En trött Leia...



Leia säger hej till sina kompisar :)
Mottagningen hade vi här hemma och även den gick bra. Vi hade tur med vädret och solen sken så vi kunde sitta både ute och inne. Var nästan lite för varmt men man ska ju inte klaga hellre sol än regn :) Jag var lite nervös för att kakor och allt inte skulle räcka men som vanligt så fick man över, så frysen är full :/ Leia fick så himla fina presenter med hon fick bla. böcker i mängder, en pall, en stol, två halsband, en gungstol....ja hur mycket som helst. Det var en jättelyckad dag och när alla hade gått var man helt slut men en mycket stolt förälder :)


3 månader

Tiden går verkligen fort och ibland känns det som den springer iväg. Leia växer hela tiden och det händer saker varje dag känns det som. Nu har hon hunnit bli tre månader och är med så himla mycket. I veckan så kunde hon ligga på magen och lyfta huvudet, då kände man sig stolt kan jag säga. Hon ligger sällan still och har så mycket spring i benen. Hon rullar runt från rygg till mage och även mage till rygg. Händerna har blviit väldigt intressanta och hon har gärna dem i munnen och då gärna båda samtidigt :) Kan låta som små saker tjejen gör men för mig känns det väldigt stort.

En stolt tjej :)

Leia vid Aspen ...


U21 EM och poolparty

Vi var och kollade när Sverige spelade mot England i U21 EM. Det var ett tag sen det var nu men såg bilderna alldeles nyss och minns det som igår. Stekande sol och vi satt på solsidan. Kan inte va bättre tänker kanske en del. Men när Sverige ligger under med 3-0 i halvtid och svetten bara rinner så kände man för att gå hem.....nästan. Men det gjorde vi juh inte utan vi satt kvar som trogna fans och tur var det. För Sverige vände ju hela matchen och tog igen de tre målen vi släppt in. Svenskarna spelade riktig brassefotboll och vi var alla överrens om att detta landslag kan ta över för det riktiga med en gång. Det var så kul att se och det var ett tag sen jag sett så bra fotboll live, man trodde inte det var sant ibland. Och vilken känsla det var varje gång Sverige gjort mål och alla stod upp och hoppade och man kände arenan gunga. Svenskarna förtjänade lätt att vinna efter förlängningen, men allt är inte alltid rättvist och England vann på straffar. Men laget fick ändå stående ovationer i en kvart tjugo minuter efter matchen var slut.....det händer ju nästan aldrig. Trots förlusten var det en upplevelse att ha fått vara där och sett allting.

Linus och Eas :)


Även denna helgen var vi bjudna på ett poolparty på lördagen. Har aldrig varit på det i hela mitt liv så det var lite annorlunda. Vi åkte till Louise som bor hos sina föräldrar på sommaren som har pool. Mot Alingsås mitt ute i skogen kan man säga. Det var lekar och tävlingar och vi grillade och badade även i poolen och spelade vattenvolleyboll. Det var riktigt kul och en härlig kväll. Leia var givetvis med och hon sov i vagnen hela kvällen, helt otroligt :)


RSS 2.0