Borås djurpark

I onsdags i förra veckan så var jag, Leia, Emma, Hugo, Herman och Emeli på Borås djurpark. Emma är ju ledig på onsdagar (gött så har man ngn att hitta på ngt med :) och Emeli var trött på att jobba hela tiden så hon tog ledigt...det gillar vi :)

På morgonen öppnade himlen sig och det bokstavligt talat vräkte ner!!! Då tänkte jag att nu kommer vi inte kunna åka. Men sen blev det bättre väder och vi åkte iväg. När vi kom fram kom värsta skuren så klart, men peppar peppar sen kom det bara en till på hela dagen. Det var sol och moln och blåste en hel del. Men ett ganska lagom väder att strosa runt i.


Bongoantilop, randig och hade lustiga öron



Herman spanar in girafferna

Jag har aldrig varit på Borås djurpark så det var spännande även för mig :) Det var lite coolt att gå runt och titta på alla djuren och fatta att de faktiskt kan klara sig i kalla Sverige. Leia låg i vagnen hela tiden och var väldigt nöjd med att sova och suga på tummen :) Jag fick ett enormt sug av att se på Lejonkungen när jag gick runt och fotade alla djuren. Får nog försöka hitta den filmen och se den :)


Hugo och Emeli spanar in savannen

När vi var klara så gick vi till en fikaplats där de även hade en grill. Så vi grillade korv och mumsade på det. En mycket trevlig och mysig dag!


Vid korvgrillningen fick även Leia vara med :)

 

 


Kalas i mängder

På sistone har det varit väldigt mycket kalas. I slutet av augusti fyllde Herman 3 år så nu är han stora killen :) Då blev det traditionell kräftskiva med kräftor och tårtkalas! Så himlans gott och det blev även årets första och säkert sista kräftskiva, men bättre det än ingen alls. Sen tändes det ljus i tårtan och det var en tårta med ett fint motiv, nämligen Blixten maskin. För oss lite äldre som inte har koll på allt så är det den röda bilen i filmen Bilar. Jättefin och god var den.

Nu i helgen har det varit dax för kalas igen. Linus kusin fyllde 15 år så då blev det kalas. Vi fick grillat och tårta och godis och kaffe och....ja allt man kan tänka sig. Sen fick vi se Sverige vinna med 2-1 mot Bulgarien om än lite väl onödigt att vänta tills det är inga sekunder kvar alls med att göra mål. Men så blev det då mål och hoppet lever vidare :)

Igår var det kalas för Linus farfar och Leias gammelfarfar. Han fyllde hela 94 år!!! Det är inte dåligt och han är hyffsat pigg och glad ännu. Om vi säger som så så är han nog mer ute och går än jag....pinsamt! Även Herman (som han också heter) fick fint motiv på sin tårta; en traktor! Han var imponerad över vad man kan göra idag med tårtor :)

Nu blir det lugnt ett tag till nästa helg men då är det dags för kalas igen......phew mycket tårta blir det!


Herman laddar för att blåsa ut ljusen....


Och en stolt 3-åring lyckades :)


RSS 2.0