Babysim

Vi har börjat på babysim med Leia och det är riktigt kul. De är så söta alla små bebisarna i sina små bad och bikinibyxor. Vi har fått lära oss lite olika grepp hur man kan hålla barnen i vattnet. Första gången gick riktigt bra med Leia, hon skrattade inte så mycket men tyckte ändå att det var okej. Igår gick det så där. Hon var ledsen till och från. Men med lite bus och en fisk så gick det rätt hyffsat. Hon fick lära sig att flyta och sparka och att dyka. Men när hon dök höll vi bara i henne och hällde vatten över ansiktet och sa dyk. Nu ligger Leia lite dålig och är förkyld och väldigt hostig, men som tur är har hon ingen feber ännu. Så antagligen var det nog därför hon var ledsen igår...hoppas vi i alla fall. Det märker vi nästa söndag!

Här kommer lite foton från babysimmet som jag lovat lägga upp :)


Dax att hoppa i plurret


Här sjunger vi namnleken och så får man visa vad man kan göra...


Leia kunde gunga...


Fisken blev Leias nya kompis för dagen...


Båstadresa

I helgen skulle Linus iväg och paddla med sina killkompisar så då passade jag och Leia på att åka hem till Båstad. Det var gött att bara vara hemma och vi slappade mest. Mormor och morfar var överlyckliga över att få se Leia. Vi hälsade även på min mormor som är sjuk men kämpar på. Hon blev strålande glad över att få se Leia och tycker det är så kul. Och Leia skrattar som hon gör för det mesta. Hon är en så glad och pigg tjej och det händer saker hela tiden. Min lillebror flyttade till en lägenhet inne i Båstad med sin tjej Frida så vi var där och kollade hur de hade fått det. De hade kommit iordning riktigt bra med tanke på att de flyttade på fredagen och vi var där på lördagen. Sen var vi även hemma hos storebrossan i hans hus och kollade in altanen som nästan är färdig. Den lyllossen ska även åka till Grekland på torsdag......det vill vi med! :)

Det var en härlig helg och skönt att bara komma iväg men ta det lugnt!


Allting ska in i munnen just nu och ätas


Morfar underhåller Leia


Gröt är verkligen en favorit just nu


Kanske dax för sittdelen snart :)


Leia hittade en kompis hemma hos mormor


Stockholm

Vi avslutade vår semester med att åka till Stockholm. På tisdag morgon bar det iväg med X2000 och vi lyxade till det och åkte första klass. Det var kanon, vi fick frukost på vägen upp, nice, och det var gott om benutrymme, så gott om plats att Leia kunde ligga i liggdelen när hon sov på golvet. Resan gick jättebra både upp och ner Leia skötte sig kanon och tyckte det var spännande att åka och titta ut genom fönstret :)

Linus och Leia på shoppingatan

Här inne äter de Nobelmiddagen :)

När vi kom upp låste vi in bagaget och gick och strosade runt vid slottet och gamla stan. Sen satte vi oss i Kungsträdgården och lunchade och slappade lite. Det visade sig att det var kulturkalas även i Stockholm och någon ung 09 festival så det var mycket folk på stan och mycket turister. Tydligen tycker nog italienare att Stockholm är något att åka till för det kryllade verkligen av dem överallt! Strax efter tre hämtade vi väskorna och tog t-banan till vårt vandrarhem på Fridhemsplan. Det kan verkligen rekommenderas. Det är nästan hotellstandard över det hela. Kanske inte jättemysiga rum men väldigt fräscha och man har tv och internet på rummet. Vi kunde till och med få en spjälsäng till Leia så det var kalas! På kvällen gick vi till en restaurang och åt gott och det visade sig vara värsta kvarterskrogen så där kunde man se lite roliga människor.

På onsdagen så traskade vi till Gamla Stan och åt frukost och gick runt där lite. Det är verkligen en mysig del av stan tycker jag. Vi gick väldigt mycket den här dagen, gick på populära Strandvägen där de rika bor....vilka hus!!! Hela Stockholm i sig är väldigt fint för det är så mycket gamla, fina hus, blev riktigt imponerad av dem! Vi gick ut mot Djurgården och till Skansen. På Skansen gick vi runt och tittade på djuren och fikade. Vi fick se björnar, vargar, ugglor och mycket mer, man blev nästan som ett barn på nytt :) På vägen hem blev det lite stressigt så vi tog buss och t-bana tillbaka till Fridhemsplan och gick in på ica och köpte grillad kyckling, revben och bröd. Sen gick vi till vandrarhemmet och åt där och det blev kalas, de hade ett jättefint stort kök som var fräscht och bra! På kvällen gick vi och träffade min kompis Line och hennes kille Johan och så fick vi träffa lille Vilmer som föddes i mitten av juni. Vi gick till ett fik på Vasastan och satte oss. Så söt han var lille Vilmer och han hade så mycket med hår jämfört med lilla Leia, där ligger hon verkligen i lä :) Viktmässigt kanske det skiljer 1 kg ungefär, men när man höll i Vilmer kände man väldig skillnad mot Leia. Vilmer var fortfarande riktig bebis och kunde ligga i famnen. Leia ska bara sitta och stå så det var väldig skillnad :) Så himla kul att träffa dem. De ska snart flytta in i sitt radhus som de har köpt i Täby som är nästan nytt. Så det får bli ett Stockholmsbesök till i höst :)

Söta små björnar på Skansen...


Skansens nya stjärna!

Lille Vilmer




Leia trivdes bra hos Line

och hos Johan :)


På torsdagen hade vi tur och det var soligt och fint väder. Så vi gick fram till Strandvägen och tog båten ut till Fjäderholmarna, närmsta ön. Där låg vi och solade och Linus badade. Jag vågade inte för jag kände mig lite dålig och hade väldigt ont i halsen. Var nog tur att jag inte badade för Linus sa att det var kallt. En jättemysig dag med slapp och bokläsning. På kvällen öppnade himlen sig och det vräkte ner rätt så mycket regn. Vi tog en öl på Berns salonger (bara för att ha gjort det :) och sen mötte vi upp Linus kompis Ecce. Han tog med oss till söder och ett ställe som heter Skrapan. Påminner mycket om Gothia towers i Gbg. Vi åkte högst upp och tog den dyraste drinken vi någonsin köpt. Men det var det värt och goda var dem :) Sen gick vi och åt på en restaurang som var väldigt mysig, har tyvärr glömt namnet :)

Ute på Fjäderholmarna :)

Vid Berns Salonger

Uppe i Skrapan

Dyra men goda :)

På fredagen låste vi in väskorna på centralen och gick runt på stan och sen ut till Skeppsholmen och la oss på en bänk och läste. Sen blev det dags att dra sig mot tåget och åka hem. En jättetrevlig resa som avslutade semestern bra!

Ute på Skeppsholmen

Sista fikan innan hemresan :)


Det är skönt att vara hemma igen och idag drar vardagen igång för Linus har börjat jobba. Och jag och Leia får hitta på lite kul. Just nu är jag fortfarande hängig och Leia är lite förkyld med så det blir lugnt tills vi är bra igen. Det som händer härnäst är att babysimmet börjar den här veckan :)


Havet :)

Äntligen har sommaren kommit tillbaka lite och vi har fortfarande semester...nice! I fredags bestämde vi oss för att det var havet som gällde för hela slanten. Vi åkte dit med Hugo, Herman, Anna och Erika. Vi var vid Askimsbadet redan vid tio och då var det inte alls mycket folk så vi fick plats på plajan i sanden. Sen fylldes det på med folk kan jag lugnt säga, ett tag såg det ut som om folk vallfärdade till stranden, inte konstigt med tanke på vädret. Klarblå himmel, sol och inte ett enda moln. Det var 21 grader i vattnet och riktigt skönt, man kunde vara i och bada länge och leka i vattnet.

Hugo och Herman satte igång att bygga sandslott med Linus, Erika och Annas hjälp. De hade så kul på stranden hela dagen och njöt verkligen av det fina vädret. Vid ett tiden kom även Emeli till oss för hon jobbade bara halvdag. Det var så gött att bara ligga och vara på stranden och inte behöva bry sig om något. Det gick kalas att ha Leia med sig på stranden, hon njöt hon med under att parasoll :) Det var en riktigt lyckad och härlig dag och vi var helt färdiga när vi åkte hemåt runt fem tiden. Det tog knappt fem minuter innan Herman somnade i bilen. Han skulle med oss hem och bo hos oss till lördagen för Emma och Emil är iväg på bröllop. Hugo åkte med Erika hem. När vi kom hem gjorde vi en smarrig hemmagjord pizza och den satt som en smäck :)


Hugo och Herman bygger sandslott


Leia njöt av en dag på stranden :)


Premiärdopp för Leia


Kusinerna hjälpte till med doppet :)
En riktigt bra semesterdag helt enkelt och man önskar att man får fler såna här dagar :) Det som vankas för oss härnäst är en Stockholmsresa på tisdag :)

Leia har börjat äta lite mat nu. Hon äter gröt för fulla muggar och det går riktigt bra. Vi har även börjat ge henne lite morot nu, det är hon väl lite mer skeptisk till men igår gick det riktigt bra så det är bara att kämpa på. Det är kul att kunna börja ge lite mat, hon var ganska arg till en början då det var lite ovant för henne, det är inte det lättaste för varken henne eller oss att lära sig tekniken att äta med sked. Men det går framåt hela tiden :)



Leia äter morot, en aning skeptisk....

Stolt över att få sitta med vid matbordet


En glad 4 månaders tjej :)


Bröllop i Mofalla

I lördags begav vi oss iväg till Mofalla som ligger 1 mil innan Hjo från Skövde hållet. Det var verkligen landet dit vi åkte och vädret var helt underbart, vilket var skönt för regn har man sett så det räcker. Vi skulle på bröllop för Linus kompis David skulle gifta sig med sin Josefine. Josses familj har sommarstuga i Mofalla därför blev det där. Det var ett gulligt lite stugområde....eller litet var det väl inte utan rätt stort. Och det roligaste av allt var att alla som bodde där hade lånat ut sina små stugor som hörde till sommarstugorna till alla oss som skulle på bröllopet. Allting med Leia gick väl fel kan man säga, mattiderna blev helt fel och sovtiderna blev också helt fel så jag trodde inte hon skulle orka med kyrkan. Men klänningen åkte på både på henne och mig och Linus tog på kostymen och så bar det av till kyrkan.

Brudnäbbarna hur söta som helst!!!
Det gick bra till en början för Leia i kyrkan och jag tänkte bara hon orkar med vigselakten för den vill man ju se. Hon blev gnällig redan innan den men under psalmsångerna fick Linus sjunga och så kylde jag maten genom att blåsa i flaskan. Leia blev lugn när det var musik för då hände det mycket :) Sen fick hon mat och skötte sig galant! Vi fick se allting och Leia var en pärla! Det var så fint bröllopet och givetvis fick jag tårar i ögonen. Josefine hade en sååååå fin klänning på sig och de var så stiliga tillsammans. Några kompisar till dem sjöng sånger och bara det gör hela bröllopet perfekt :) Man blev ju lätt sugen på att gifta sig :D Prästen var en spralligt glad, ung kvinna som verkligen fick alla att skratta. Utanför kyrkan när de kom ut så fick vi blåsa såpbubblor på dem (det verkar vara det nya istället för ris) och de kunde äntligen andas ut stackarna så nervösa de hade varit!

Brudparet

Här säger de ja till varandra :)

Då var de man och hustru....

Väntan är över för alla...
Festen var i en loge som låg i mitten av sommarstugeområdet. De hade gjort det fint med vita lakan och dukning och hjärtan och lampor. Vi fick sommarbuffé och det är nog den bästa mat man kan ha för det finns något som alla gillar på en buffé. Som vanligt tog man lite av allt tyckte man och ändå satt man där så mätt att man trodde klänningen skulle gå sönder. Leia varvade med att ligga i vagnen, vara med och sjunga och äta. Det hölls tal i lagom mängder och var väldigt enkla och kära tal, inte så långddraget som det kan bli ibland. Vi fick börja hela festen med att göra "tårtbygge". Det innebar att vi delades in i fem lag och alla lag hade en vit prinsesstårta som man skulle dekorera. Mitt lag vann inte och vi gick väl inte in för det så hårt, fast vi fick ihop en fin tårta med gul ros, blad och silverpärlor. Linus lag vann inte heller tyvärr och han var nog lite mer besviken. Senare efter buffén visade det sig att vi fick äta de tårtor vi hade gjort och det var en kul grej tyckte jag. Sen spexades det lite från kompisar till brudparet och det blev även dags för bröllopsvalsen. Och den satt som en smäck! Själva tyckte de att det gick så där men det såg så fint ut och jag rös!!!!

Brudparet anländer till festen

Bröllopsvalsen

Efter valsen var det dags för dans och det var en kille som spelade gitarr och hade keybordorkester. En otroligt engagerad och duktig kille och det var bra drag på dansgolvet. Det bjöds även på chokladfondue med frukt, godis, cupcakes, krispiga chokladkex och mycket mer. Samt att det var fri bar med en massa goa drinkar! Leia klarade av att sova bra i dunket. Men vid tolv kände vi att musiken var hög i våra öron så vi tog med lilltjejen hem. Vi kände att vi fått dansa, dricka, snacka med en massa människor , samt att vi var proppmätta så vi var jättenöjda!

Spiderman skyddade alla på festen ...

Även vi fick roa oss en hel del denna kväll :)


Dagen efter bjöd de på frukost i logen och det var ingen dålig buffé de dukat upp då. Väldigt smart grej att bjuda alla på frulle. David och Josefine kom efter ett tag och då öppnade de sina presenter. De fick mycket pengar då det var det de ville ha till sin resa till Malta. Sen fick de även en ballongfärd, spa saker, champagne och massa annat skoj! Vi gav dem en skål där vi tejpat fast pengarna på insidan och det verkade gå hem!

Växjöbesök x 2 samt Liseberg!

I förra veckan hade jag och Linus inte mycket planerat, vi tänkte att vi tar det som det kommer. Men så ringde en gammal fotbollskompis till mig i växjö, Martina och frågade om hon och hennes kille Momme fick lov att komma och hälsa på. Klart att de fick det, besök är bara kul särskilt från de man inte träffar så ofta. Precis när jag lagt på luren så ringer Linus kompis Stolle från Växjö och frågar om han och Sandra får komma och hälsa på och gå på Liseberg. Vi tänkte ju fler desto roligare och Liseberg hade vi inte hunnit vara på. Martina och Momme kom hit på måndagen och vi gjorde inte mycket då, pratade lite och hann med att se Beck på tv:n :) De hade ju inte sett vårt hus innan och inte Leia heller så de fick bekanta sig med henne och en visning av huset.

Martina och Leia

På tisdagen kom Stolle och Sandra mitt på dagen. Vi käkade lite och laddade batterierna för Liseberg. Vi hade tur med vädret för hela måndagen regnade det och på tisdagen på morgonen och förmiddagen regnade det. Men sen när vi började bege oss till Liseberg blev det bättre väder och det visade sig att det skulle bli riktigt fint. Så därför blev vi ju inte själva på Liseberg, det var otroligt mycket folk men kul ändå :) Vi åkte lite granna och spelade även en femkamp. Leia fick för första gången vara på Liseberg och hon trivdes när hon fick sitta på magen så hon kunde se allt folk :) Vi körde en hel eftermiddag och kväll där och det var riktigt kul. Tyvärr vann vi inte på några chokladhjul utan fick titta på alla andra som gick runt med stjärnvinster, jag är övertygad om att de vill glänsa lite extra när de går där!!! Men vi vann i alla fall en massa gosedjur i sånna här maskiner med klor som vi spelade på.

Vi testade på den här "Hanghai" en ny attraktion som var riktigt rolig!

Tyvärr vann inte Leia på bilarna....

Så här glada var Sandra, jag och Stolle då vi överlevde.....

....den här saken!!!


På kvällen hemma hos oss så drack vi gott och käkade snacks och tog en runda Galen panna, det spelet är verkligen kul! Man känner sig lite lustig när man sitter med ett pannband och har kort uppsatta. Sen ska man gissa vad man har för person och plats genom att antingen få ställa frågor för att komma fram till vem det är eller få lite ledtrådar på andra sätt (tidningsartiklar, bokstäver osv). Ett kul spel men ibland kan man känna sig lite frustrerad när man inte har en aning och kör fast totalt!

Leia och Sandra :)

Detta är Galenpanna...

RSS 2.0