Sportlov i Båstad

I måndags gick vi upp i ottan. Linus skulle till tåget för att åka till Stockholm och jobba en vecka. Jag och Leia passade på att åka till Båstad eftersom mamma har sportlov. Vi lämnade Linus vid tåget vid 6.40 och var framme i Båstad halv nio. Det var verkligen tur att vi åkte så tidigt för så fort jag svängde av motorvägen mot Båstad kom värsta snöstormen och den hade jag inte velat åka i !!!! För linus blev det en annorlunda vecka. Han skulle som sagt varit i Stockholm och jobbat men blev kvar i Götet för tågtrafiken existerar helt enkelt inte!


Leia provar att äta själv :)

Här nere i Båstad har det varit lugnt, som Linus säger "Helpension med barnvakt". Vi har hälsat på min mormor och hon  blev så glad över att få träffa lilla Leia. Sen har vi även hälsat på kompisen Linda och spanat in hennes nya lägenhet och fått en uppdatering på hennes liv och det var kul :) Morbröderna har varit flitiga med besök och vi har varit hos morbror Niclas och sett hans nya soffa och sen hos morbror Pierre och spanat in hans nya lägenhet. En utav dagarna så åkte vi till Laholms simhall. Vi var där och badade mycket när jag var liten men nu har jag nog inte varit där på tio år nästan!!! Och det märktes när vi kom dit för jag kände inte igen mig. De hade  byggt om massor och det var så fint! Först badade vi med Leia i en större bassäng och det var helt okej och hon var inte så ledsen som hon varit ibland. Hon visade ju givetvis upp sina dykkonster! :) Lite senare gick vi över till badlandet för småbarnen och det var ju en hit!!! Hon hade så kul Leia, klappade djuren och lekte med det sprutande vattnet, kröp in i en grotta med morbror och åkte ruschkana med andra morbror. Ruschkanan var favoriten, hon blev så glad så fort hon kom i vattnet och vill vända själv i vattnet tillbaka till den. Att hon svalde vatten och lite sånt var strunt samma för hon var så glad. Leia blev faktiskt nästan lite sur när jag tog upp henne, men det var tvunget så hon inte skulle bli kall! Peppar peppar vekrar hon inte ha blivit så dålig av att ha badat, än så länge, så vi hoppas det håller i sig!


Åker bil i bassängen...


Leker med girafferna och smakar på vattnet


Leker tittut leken i grottan :)


Ruschkanan var en hit!

Annars så har vi tittat mycket på OS och hejat fram lite medaljer, jag är imponerad över Sverige måste jag säga! Bra jobbat! Vi fortsätter heja vidare :)


Heja Sverige!!!

Just det Leia har nu fått sin första tand med. Det är en av framtänderna däruppe som sticker fram. Så idag när vi handlar får vi nog shoppa lite tandkräm i förebyggande syfte :) I helgen vankas det 5-års kalas för Hugo som blivit stora killen :) Annars är det rätt så lugnt och det ska bli skönt, har vi tur kanske vi kan vara ute och njuta av snön!


Vinter, vinter, vinter

Vinter, vinter, vinter, ja vintern håller verkligen i sig. Man börjar känna sig lite "mätt" på snön nu, fast mycket hellre sånt här väder än regn. Och tänk så mycket det skulle regnat om det inte skulle varit så kallt ;o)







Händer en del med Leia, 10,5 månad och snart på väg att bli ett år!!!! Jag och Linus pratade om hur vi skulle fira henne och när och då insåg man att "herregud vår dotter fyller ett år". Man tycker verkligen att tiden går så fort, sen om det är att det händer så mycket under första året som gör det vet jag inte. Det nya med Leia är att hon har börjat härma ljud och ord otroligt mycket. Innan var det mest ljud, men nu är det mer ord. Säger jag lampa så försöker hon och säger liknande "mpa". Blöja försökte hon härma häromdagen, inte lika lätt dock "schhroojja" (svårt att skriva hur hon uttalar det :). Det känns och låter mer som att hon säger mamma och pappa nu, men svårt att avgöra om det är åt oss hon säger det. Men som sagt lampan har hon verkligen koll på. Frågar man "var är lampan" så pekar hon på lampan och vet exakt var den är. 

 
Inte så liten längre (pappas gener det här med tungan...)


Lampan en klar favorit!

Vi var iväg och badade i måndags. Känner att vi måste iväg mer och bada nu när vi inte går på babysim längre. För Leia är stel som en pinne i vattnet numera. Hon tyckte väl att det var så där att bada men det gick jättebra att dyka och på slutet mjuknade hon upp lite och började plaska :) Tänkte att vi skulle bada alla tre på lördag, men nu börjar Leia vara lite förkyld :(  Känns som det är givet så fort man har badat tyvärr! Så nu hoppas jag hon blir frisk till nästa vecka när jag ska åka hem så Leia kan bada med mormor :)

Ja i nästa vecka åker jag hem till Båstad mån-fre, ska bli jättekul att åka hem och vara hemma lite längre! Sen har mamma sportlov och är ledig tis-fre så det blir jättekul med :) Linus är iväg i Stockholm och jobbar då, därför åker jag hem för jag avskyr att sova själv i ett stort hus (ja jag vet I-lands problem...). Annars är det nog mest som vanligt här.

Just det jag ska på bio på fredag med Emma (svägerskan) och Emeli (Linus lillasyster). Vi ska se Snabba Cash, just nu lyssnar jag på boken så jag skyndar mig så jag ska hinna höra hela :) På lördag vankas det fest hos Emeli för hon har fyllt 25. Leia ska få vara hos farmor och farfar över natten. På söndag vankas mer bio, lyx !!! Då ska jag och Linus gå och se den berömda Avatar filmen i 3D, det ska bli kul. Linus kompis Anna, aka tant Anna, och hennes kille Daniel ska få passa Leia då. Så egentligen händer det nog en del ändå :)


Lidköping

Igår åkte jag och Leia och hälsade på Karin och Thyra i Lidköping. Karin har sportlov så vi passade på att ses :) Vi gick först till öppna förskolan med barnen. Leia stortrivdes och kröp runt till alla och "hejade". Att träffa andra barn är verkligen det bästa hon vet. Hon tyckte det var kul att träffa Thyra med :) Efter förskolan blev det lunch på stan och Leia sov, skönt så man kunde äta i lugn och ro. Thyra somnade aldrig utan satt med oss och åt lite av Karins mat och knaprade på en knäckemacka och var helnöjd :) Nöjda och glada åkte vi hem till Karin. Där sov THyra ett tag och Leia röjde runt i alla Thyras leksaker. Inte helt oväntat skulle hon tugga på allting. Karin och jag uppdaterade oss och tjötade och fikade så klart :)


Leia hittade en häst på förskolan :)



Konkurrens om Karin :)


Kuddhörnan var verkligen populär!



Thyra vaknade efter ett tag och då kunde flickorna leka lite till. Jag fick även se hur Karin och Marcus hus som de ska bygga  kommer bli, ser kalas ut! Vi kollade även på sommarens husvagnssemester och det gjorde att man blev lite piggare :) En helt härlig dag och vi drog oss hemåt, Leia sov nästan hela vägen hem, skönt :)





"Roomservice"

I helgen var mina föräldrar här och hälsade på och det var jättekul. Vi hade sån tur med att tapeten till Leias rum kom i veckan med. Anledningen till att det var bra var det att jag och Linus har aldrig satt upp tapet och kan inte det. Med tanke på att vi verkligen ville att den här tapeten skulle bli bra var det perfekt att mina föräldrar kom för de kan verkligen sätta upp tapeter :) På fredagen när de kom så käkade vi räkor och slappade framför Let's dance (varför egentligen!?) och Solsidan som var grymt bra och rolig. Kvällen slutade med att när jag tittade till Leia i sitt rum innan vi la oss så hade hon kräks MASSOR!!!! Så vi fick byta allt och bada Leia i vasken....stackarn. Det hände även lör kväll och sen sön direkt efter vällingen kom värsta kaskadspyan. Men på dagarna har hon varit som vanligt och pigg och glad men förkyld. Och nu har hon inte spytt på en natt så det är jätteskönt :) Hoppas hoppas att det håller på att vända!

På lördagen så satte jag, mamma och pappa upp tapeten. Linus tränade och Leia sov...perfekt tajming :) Det blev så himla bra med tapeten. När vi köpte den kände vi att det här blir nog bra men det blev faktiskt SKITBRA!!!! Leia tycker det är kul med tapeten och kunna stå och titta på alla fiskarna och klappa dem. Nu känns hennes rum så mycket roligare och det ekar mindre med :)

 

Tapeten är minst sagt intressant :)

 

Måste vara mycket roligare att vakna och se det här än en vit vägg!





Annars rullar det på. Var på BVC idag och hon väger nu 8 725 gram och är 73 cm lång :) Läkaren kollade henne idag med, en vanlig koll. Men de ville skicka oss vidare till Östra för det knakar i Leias höft när man böjer benen utåt. Läkaren och BVC sköterskan vi har sa att det antagligen inte är något men de vill hellre kolla upp det. Löjlig som man är som mamma blir man orolig direkt......det är väl inget hoppas jag men ändå maler det i huvudet. Men som Magdalena sa (BVC sköterskan) så är det ju ett gott tecken att hon kryper.

Fortsätter Leia må bra idag och inatt så ska vi på mammaträff imorrn. Annars händer det inte mycket i veckan och det är rätt skönt. En fika på fredag med...alltid trevligt :)

I förra veckan besökte vi Hugo och Hermans dagis, dit vi hoppas att Leia kan komma. Det var kul och trevligt att vara där och Hugo och Herman var stolta över att få visa upp sin kusin. Vi får se sen hur det går, de tar ju bara in fyra stycken i aug varav en redan nu i vår så då är det tre platser kvar. Vi får veta det i april förhoppningsvis. Senare samma dag hämtade jag och Leia Hugo och Herman så de fick vara här och leka med Leia och äta pannkakor, en skojig dag.

 


Full fart med kusinerna :)


RSS 2.0