Båstad och tjuvstart på 1-års kalas

I helgen åkte Linus på "träningsläger" (frågan är om det var fotboll eller dricka öl :) till Ålborg i Danmark. Jag och Leia åkte hem till Båstad. I fredags tog vi med båda morbröderna och mormor och åkte och badade. Jag fick inte med mig kameran då jag glömde den hos min bror, tog kort med mobilen men det blev inte bra :/ Efter badet fikade vi och sen åkte vi till en leksaksaffär för att se på en present till Leia som min familj vill ge. Vi hittade inte riktigt det vi ville ha men mormor köpte en gunga till Leia :) Fredagkvällen innebar mat och allmänt slappande.

På lördagen fick jag lyx, mamma tog med Leia bort till mormor så jag kunde läsa min bok i kursen om mobbning som jag läser. När Leia kom hem så hade morfar satt upp gungan så då gungades det och det var väldigt uppskattat :) Mot eftermiddagen så kom mina morbröder och deras familjer och vi tjuvstartade firandet av Leias
1-års dag. Leia fick sitt första sandlådeset i form av en spann med spadar, kakformar och en vattenkanna och sil. Sen fick hon även en jättesöt klänning i rosa med vita blommor. Leia var faktiskt lite intresserad av pappret när vi öppnade, sen när hon fick se vad som var i så blev hon ännu gladare :) Det blev bullar, kakor och mumstårta :)
På kvällen pustade vi ut och degade i soffan!


Gunga är superkul :)


Dax att öppna paket....


...innehållet var roligast :)


Leia smakar på sin tårta ....mmmmm :)

På söndagen så gick vi bort till min mormor och hälsade på henne. Det tyckte hon var kul och Leia roade sig i gamlemormors säng väldigt mycket. Hon har en förmåga att ställa sig upp och sen slänga sig rätt ner i sängen eller i soffan. Helt galen !!! (måste vara pappas gener :) Därefter så åkte jag, mamma och Niclas ner till Helsingborg. Vi hittade Leias present (en bil med en massa Nalle Puh detaljer :) den kommer hon att älska :) Och efter lite fint tips från mig så köptes det en vårjacka med nyckelpigor på till Leia med, kommer bli toppen och snyggast på landet ;o) Det var lyckat shoppande och en härlig dag. Jag och Leia åkte inte hemåt förrän vid halv fyra tiden, skönt att kunna ta det lugnt och välja själv :) Väl hemma möttes vi av en gungställning som låg vid dörren. En present till Leia från farmor och farfar, det blir perfekt med tanke på hur mycket hon älskar att gunga :) Efter en halvtimme kom även pappsen hem, han var väl så där skojig med tanke på att han sovit 1,5 timme i lördags natt!


Leia hjälper till att baka tårta till mormor som fyller år dagen efter Leia



Man måste ju få smaka av tårtan man bakat :)

Helnöjda efter en skön helg i Båstad, nu väntar 1-års kalas gånger två och jag börjar jobba!!!!

Våren närmar sig med jobb och 1-års kalas!

Här hemma rullar det på som vanligt kan man väl säga. Det har hänt mycket med Leia. Först ändrades hon väldigt mycket i sitt sätt, hon kan bli arg och riktigt förbannad och slänga sig på golvet och gråta i frustration. Hon började säga mamma och titta ganska tidigt och ibland kommer även pappa. Utöver det så pratar hon hela tiden, man förstår ju inget men hon pratar och pratar och pratar. Nu det senaste har Leia ändrats genom att hon har börjat våga stå själv lite grann, senast igår och idag har hon varit modig och tuff och stått själv i sängen och soffan vilket inte är det lättaste :) Hon är fortfarande en glad lite tjej och det är full rulle hela tiden. Håller man Leia i en hand går hon väldigt bra med en så även det är på gång och hon känns ganska stabil nu när hon går jämfört med innan. Sen två veckor tillbaka har Leia fått börja äta sina efterätter själv, det går väl sakta men säkert kladdigt framåt :)


Leia äter pannkaka själv....gott!


Leia lär sig av Saga och vågar stå själv :)

Imorrn om exakt en vecka så fyller Leia 1 år och det har i alla fall jag svårt att förstå. Det känns liksom så stort på något sätt, men kul ska det bli :) Vi kommer att ha kalas för vänner på tisdagen när Leia fyller och sen kommer "tjocka" släkten på påskdagen. Dagen efter Leia fyllt år så börjar jag jobba och det är med en sak som känns overklig! Jag har hela tiden vetat att jag ska börja jobba men det har alltid varit längre fram. Men nu är det snart dags och jag tycker faktiskt, just nu, att det ska bli jättekul. Det ska bli kul att få träffa eleverna för det märks att de har saknat mig och jag dem när man hälsat på. Sen ska det bli kul att få träffa kollegorna igen lite mer regelbundet. Och det som nog är roligast av allt är att Linus ska få gå hemma med Leia lite, ska bli kul att se vad de kommer göra :)


Lilltjejen börjar bli stor!


Leia väntar på pappsen

Vi hade en mammaträff i förra vecka hemma hos Christine och Eliott. Det har flyttat till ett nytt radhus i Gråbo så det var kul att få se. Eliott hade ett bollhav på sitt rum, man kan lätt säga att det var populärt!
Vi har även träffat Camilla och Saga som vanligt både i förra veckan här hemma hos oss och senast idag då jag följde med hem till Camillas kusin på ett klädesparty. Det var kul men jag köpte faktiskt inte något, det ni!!! :)


Bollhavet var poppis!


Leia och Ludvig :)


I helgen hade jag träningsläger och det känns i kroppen. Match i torsdags, träning fredag, träning lördag och match söndag. Träningsvärk.....ja lite men ändå så att man klarar av det :) Vi vann båda matcherna med 7 respektive 6 noll! Kul :)

Nu till helgen åker Linus på träningsläger till Danmark så då åker jag och Leia hem till Båstad och firar mormor som fyller år dagen efter Leia :)


Leia tycker det är dax att ta fram nästa storlek på kläderna...

Vinteraktiviteter

I förra veckan och i helgen har det varit vinteraktiviteter för hela slanten!

I onsdags i förra veckan åkte jag, Leia, Camilla och Saga till Alingsås och till Tallhyddan. Vi gick längs med en sjö och sen gick vi även till ett litet zoo och tittade på djuren. Det var helt sagolikt väder, klarblå himmel och sol och det var riktigt härligt att gå. Sen tog vi en lunch på Tallhyddan som låg precis vid sjön. Tjejerna hade kul och underhöll oss genom att hoppas i soffan och ett tag åt Saga på soffan :) Känns helt overkligt att de här två tjejerna blir ett år. Saga blir ett år nu på fredag!!! Och det kändes lite overkligt när man såg Saga gå med, det är ett så stort steg för dom att ta för då blir de så stora på något sätt. En härlig dag och Leia stensov hela vägen hem och fortsatte i sängen :)


Leia, Saga och Tilda :)


Tjejerna roar sig på fiket :)

På torsdagen så åkte vi till min jobbarkompis Johan som bor i Floda (grannbyn....typ). Vi hälsade på Johan och Olle som blir två år i sommar, herregud vad tiden går!!!! Det var jättekul att få se hur de bor. Leia började med att hon somnade i bilen på vägen dit, jag la över henne i vagnen och hon fortsatte sova. Hon sov nog två timmar!!! Sen lekte hon och Olle lite och de roade sig själva väldigt bra. Det blev en heldag där med lunch och kaffe i massor! Sen gick vi ut i det fortfarande fina vädret, ännu en dag med blå himmel och sol, blåste lite dock men inte så det var någon fara. Leia fick låna Olles gamla pulka och den var toppen! Jag har letat efter en sån pulka länge men det finns bara vanliga pulkor. Den här är så bra för den är lite djupare än de vanliga pulkorna så Leia kan sitta bra i den. Nu hade vi sån tur att vi fick låna med pulkan hem, perfekt :)


Leia provar Olles tåg

I fredags var jag och Linus iväg på trevligheter, jag fick i julklapp av linus att gå på show och äta mat. Galenskaparna kom till Götet med showen "Gubbröra och pyttipanna" så vi bestämde oss för att gå dit. Showen var så himla bra och det är ofattbart att de kan vara så roliga ännu, det var toppen! Vi hade en trevlig kväll och det var lite annorlunda att vara ifrån Leia. Dock så pratade vi om henne en del, mest om vad vi ska ge henne när hon fyller ett år, så svårt! Leia hade det jättebra hos farmor och farfar och det hade inte varit några problem alls :)


Ingen jättebra bild, men här får vi njuta av "Macken" :)

I lördags åkte jag, Linus, Roger(linus pappa) och Erika (linus storasyster) iväg till en golfbana vid Nääs slott och åkte längdåkningsskidor. Rundan vi åkte var ungefär fem km och det var så himla fint väder och riktigt bra spår att åka i. Jag var helt död efteråt, inte konstigt då jag varit förkyld och är tung i bihålorna. Men det var kul! Vi fortsatte åkandet på söndagen men då var det jag, Linus, Emil (storebror) och Hugo (brorsbarn) som åkte iväg till golfbanan i Gråbo. Det gick också bra att åka där och det var nog den här dagen det gick allra bäst för mig. Kul att känna att man blir bättre hela tiden. Leia var hos farmor båda gångerna när vi åkte, igår fick hon åka pulka ner dit och hem och det gillade hon stort :)


Inte lätt att se i solen :)


Åka pulka är skoj!


Snöhögen vid vår entré


Den här veckan är Linus iväg i Stockholm mån-ons så det är lite tråkigt, jag är ju så löjlig och hatar att sova ensam....tur jag har Leia :)

RSS 2.0