Mammaträff & Leia har varit sjuk

I måndags var det dags för första träffen för oss mammor från föräldragruppen. Alla ville väldigt gärna träffas en gång i veckan ungefär och det tyckte jag var väldigt kul :) Vi träffades på fina Aludden i Lerum och fikade och åt lunch och pratade om hur det är att ha barn och vad våra barn gör. Det såg nog rätt komiskt ut ett tag för då stod 5 vagnar uppradade och alla fem barnen sov i kör. Så gick ett sällskap med äldre människor förbi och de ville ju så gärna titta på barnaskaran. Nästa gång vi ses i gruppen ska vi ses hemma hos Jenny. Vi sa det att det är ju kul att träffas hemma hos varandra så får man se hur man bor. Det är lite komiskt i gruppen för vi heter Jenny, Jenny, Christin, Christin, Camilla, Camilla och Viktoria :)




På väg till mammaträffen :)


Leia blev lite mer förkyld på måndagen tyckte jag och hade en temp på 38 på dagen. Vi tänkte att det är säkert ingen fara men det kändes så där när hon hade 38,7 på kvällen när hon skulle sova. Men vi hoppades på att hon skulle sova bort det och att det bara var tillfälligt. Men när jag skulle ge henne mat vid fyra tiden på tisdag morgon så hade hon 39,1 och då blev vi riktigt oroliga. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen och de sa att vi skulle åka in till Östra. Vi åkte in till barnakuten direkt. Där fick hon alvedon och så tog de tempen och en sänka. Hon hade fortfarande feber men sänkan var bra. En läkare kom in efter en timme och undersökte Leia. Hon sa att det nog bara är en förkylning men ville att vi skulle vara kvar några timmar för observation. Vi fick flytta till en avdelning och fick ett rum med säng och tv, riktigt fint. Så tog de prov och kollade om hon hade RS viruset (visste inte att man kunde ta prov på sånt), det hade hon inte och sänkan de tog var bra den med. Vid tolv tiden var de klara och tyckte att vi kunde åka hem då det bara var en vanlig förkylning. Nu är febern borta och hon har lite förkylning och hosta kvar men vi hoppas att det försvinner snart med.

Det var en orolig period där när hon var dålig. Man vet ju själv hur väck man är när man har 39 i feber. Sen är ju barn ofta sjuka och kan ha höga febertoppar, men det kändes än mer oroligt när hon bara var sex veckor. Men nu är hon som sagt bra igen och det är skönt :)

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Bra att det var en förkyldning och att den gick över snabbt! Jag förstår att ni var oroliga! Bra att personalen på Östra tog hand om er och undersökte Leia noggrannt.



Kramar Ellinor

2009-05-17 @ 21:12:34
Postat av: Ellinor

Bra att det var en förkyldning och att den gick över snabbt! Jag förstår att ni var oroliga! Bra att personalen på Östra tog hand om er och undersökte Leia noggrannt.



Kramar Ellinor

2009-05-17 @ 21:24:30
URL: http://anglarrunthornet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0