Midsommar 2009 :)

I fredags var det då dags för midsommarafton och den skulle firas hemma hos oss. Det började lite tråkigt med att Karin och Mackan och Thyra inte kunde komma för Mackan hade migrän :o( Så himla tråkigt att de inte kom, men men det är inte så mycket man kan göra åt det. Vi fick fira ändå.

Leia var midsommarfin :)



Dags för den goda lunchen...



Vi började med att äta knykalas lunch hos oss vid ett tiden och det var jättelyckat! Konstigt innan är man alltid orolig över att maten inte ska räcka och sen har man ändå alltid en massa mat över. Vi har mat i kylen från lunchen ännu. Lunchen var som sagt supergod och alla var glada och vi sjöng snapsvisor :) Vi skulle åkt till midsommarfirandet i Olofstorp men vädret var på gränsen så vi firade hemma istället. Vi spelade kubb och kastade pil, så sköj var det. Fick spela kubb på gruset då gräset växer ännu och vi ville inte förstöra det :) Vädret blev bara bättre och bättre hela tiden och vi satt ute och åt jordgubbar och glass...super :)

Det var inte lätt att göra kransarna kan jag säga !


Kubbtajm!



På kvällen grillade vi och åt gott. Festen fortsatte kvällen lång och det var lätt en av de bästa midsomrarna hitintills!!! Alla verkade väldigt nöjda och glada. Leia somnade redan vid åtta tiden. Sen vaknade hon en stund vid halv två och ville ha liet mat och kolla festen så klart. Sen sov hon till sju och fick mat och somnade om till halv tio...kan man bli mer bortskämd!?

Smile :)


Stefan tog en svängom med Linus innan han skulle cykla hem (därav den lysande västen :)

Midsommar var som sagt så lyckad och det var så himla kul!!

Glad midsommar!

Aspen

Jag har ju sån tur att Emma är ledig på onsdagar och då har man någon att hitta på något med. I onsdags i förra veckan så föreslog jag att vi skulle åka till Aspen (en sjö) i Lerum för det var rätt fint väder. Vi packade och gjorde så, vi tog med oss fika och köpte grekisk sallad och lyxlandgång till grabbsen. Det var bara vi vid Aspen och det var så himla skönt. Men lite senare märkte vi att det var fler där. En äldre man skällde på ett par som låtit sin hund gå lös när fåglarna häckar.....inte smart alls! Man förstår att den äldre mannen blev irriterad. Men vi blev lite chockade då mitt i tystnaden började de "bråka" eller diskutera livligt. Lugnet kom tillbaka då paret nog skämdes lite och tog med sig hunden och åkte.

Herman posar inför kameran :)

Hugo hittade en massa pinnar i olika storlekar :)


Hugo och Herman sprang runt i bara t-shirten och de hade så himla kul. De lekte och skojade och gick till och med ut rätt så långt i vattnet. De åt kakor i  mängder och fick allt i sig lite av lyxlandgången med :) Det var en så himla mysig dag och så lugnt och skönt....precis det man behöver. Jag kände när killarna sprang i sanden att tiden går fort.....jag tycker inte det var längesen de var små och väldigt beroende av en. Nu klarar de sig nästan själv kan man säga.

Hugo kalasar på räkor och rostbiff :)

Det blev lite kallt efter ett tag....


Det var en helmysig dag och jag och Leia åkte hem nöjda och glada. På eftermiddagen var det träff med föräldragruppen och vår bvc sköterska Magdalena. Vi hade babymassage och det var verkligen jättekul!! Men jag kände att Leia är bra liten jämfört med de andra. Alla låg där i bara blöjan så då blev det rätt påtagligt. Jag jämför inte och är sån att hon måste väga lika mycket som de andra. Men det är lite jobbigt för det man får höra hela tiden när man träffar folk är hur liten hon är. Visst hon är ju liten och jag kan väl förstå att alla säger det. Men ibland blir det liksom bara lite jobbigt. Men hon växer och går upp hela tiden och det är det viktigaste. Jag vägde henne i måndags i förra veckan och då vägde hon 4 310 g. Jag hade hoppats på 4 500 g, men hon hade gått upp 300 g så det var helt okej...det är bara att kämpa på :) Hon är så nöjd och glad och är så himla med och aktiv och det är jättekul :)

Leia njöt av att få massage :)

Sommarfest & 35-års fest

Helgen har bestått av mycket fest. Eller inget festande för min och Leias del men vi har varit på fest och kalas. I fredags var det sommarfest med mitt jobb Änglagårdskolan hemma hos Cicci som bor i Lerum, nära och bra :) Jag och Leia åkte dit medans pappsen roade sig med sommarfest på sitt jobb. Det resulterade i en handvolt samt att tjejerna ville klä av honom tröjan....kul....hm tveksam till det. Ja, ja, Leia och jag fick grillat i form av hamburgare...mmmm gott :) Sen var det lekar och tävlingar och vi tävlade med Mike och Johan. Lite lustigt när det var en bilmärkestävling. Man såg symbolerna för olika bilmärken och skulle skriva vilket det var. Och jag kunde fler än Johan och Mike.....hmmm trodde killar visste mest om bilar :) Jag vet inte vem som vann allt i slutändan, kommer inte ihåg om vi fick veta det. Tävlingarna bestod bland annat i att skjuta luftgevär och skjuta mål på hockey, alltså riktig hockey inget spel. Det gick rätt livat till kan man säga :) Jag och Leia styrde kosan hemåt runt halv elva tiden, nöjda och glada :)

Johan agerar hockeymålvakt :)

Leia helnöjd hos Ellinor :)

Igår lördag hade Erika 35-års fest, för hon fyller år imorgon måndag. Vi fick varma mackor och en massa annat gott bland annat tårta och rabarberpaj :) Vi fick gå en tipsrunda där det var lite blandade frågor om de som var på festen och det var rätt kul för man fick veta en hel del kul om alla! Det var en riktigt lyckad fest och Erika fick många fina presenter, kan till exempel nämna en 42 tums tv!!! Vi åkte hem runt ett tiden. Leia skötte sig så himla bra på båda festerna, åt och sov och var nöjd för det mesta. Det är som jag sagt innan så himla skönt för det gör allting mycket lättare när man vet att hon är nöjd och glad :)

Erika är jätteglad över sin nya tv :oD


Skolavslutning & IKEA

Igår var Leia på sin allra första skolavslutning och den ägde rum på Änglagårdskolan. Det var en jättefin och trevlig avslutning. På morgonen såg det ut att bli tråkigt väder som det nästan alltid är av någon anledning. Men under förmiddagen så ändrade det sig och man såg till och med den blå himlen. Jag gick runt till de klasser jag undervisat i och Leia fick heja på alla barnen. Sen var det avslutning inne i hallen där eleverna sjöng och spelade, jag är riktigt imponerad över hur duktiga de är! Och rektorn höll ett traditionellt tal och eleverna fick lite olika priser för olika prestationer. När alla elever gått hem så åt vi lite sommarbuffé i bamba, rostbiff och potatissallad...mmm :) och tårta till efterätt :) Leia skötte sig så himla bra, hon gör det alltid känns det som. Hon är så nöjd och glad och det är så enkelt att ha med henne vart man än åker, det är en skön känsla!

Elin underhåller Leia :)


Efter att vi varit på skolan så åkte vi och köpte en present till pappa Linus som snart fyller år. Och sen åkte vi till IKEA och handlade lite till Leia. Hon fick sig ett babygym och en liten mobil som vi hängt ovanför hennes skötbord. Hon stormtrivs och tycker det är så kul och "pratar" med djuren och solen och allt vad det är. Det händer verkligen jättemycket med henne nu och det är så roligt. Emma har varit snäll och letat fram en babysitter och en bärsele som vi ska få låna. Det ska bli kul och se vad hon tycker om dem :)

En helglad och nöjd tjej!

Nu är det ännu roligare att byta blöja :)

Kusinbesök och mammaträff :)

I onsdags åkte jag och Leia upp till hennes söta kusiner Hugo och Herman. Emma och Hugo åkte iväg för att köpa present till kalas han är bjuden på samt att Emma hoppades kunna få honom klippt. Jag, Herman och Leia satt och tittade på Lilla spöket Laban. Sen tog det slut och den vanliga tv:n gick på...Herman tyckte väl att det var så där kul att se sjunde himlen så jag satte på barnkanalen åt honom. När Emma och Hugo kom hem var det en stilig kille som kom med en ny frisyr...så söt :) Vi åt mackor tillsammans och fikade. Alltid lika kul att vara där och jag är så glad över att man har så nära till dem....tar ju inte ens mer än två-tre minuter att gå.

Hugo och Herman underhåller sin lilla kusin :)


Efter att vi hade varit hos Hugo och Herman åkte vi för att träffa de andra mammorna och bebisarna. Den här gången skulle vi ses hemma hos Victoria och lilla Vendela. De bor mellan Lerum och Jonsered inne i skogen. Det var så mysigt när man åkte dit. En massa gröna träd och skog och hästar, åsnor...ja allt. De bodde verkligen idylliskt, påminde om barnen i Bullerbyn. När vi kom dit var det uppdukat kalas vill jag säga, limepaj, kladdkaka, bullar....alldeles för mycket och det var supergott :) Som vanligt hade det allt hänt lite med alla sen sist vi sågs. Lustigt man ses varje vecka men ändå har något nytt hänt varje vecka :) Leia fick låna Vendelas babygym och hon stortrivdes i det och låg och prata och sprattlade så jag insåg att det är nog dags att åka till Ikea :)

På väg till kusinerna :)

Leia har lånat Vendelas babygym



 

Lidköping

I söndags var vi Lidköping och hälsade på Karin, Marcus och Thyra. Leia skötte sig galant hela bilvägen och det är så skönt att veta att så länge hon fått mat i sig så kan hon åka bilen riktigt länge :) Thyra var vaken när vi kom och det var kul för jag trodde nästan att vi skulle komma mitt i hennes sovtid. Hon var lite blyg och försiktig i början men sen var det full fart i henne. Man känner verkligen att tiden springer iväg. Det kändes ännu mer nu när man hörde Thyra prata så mycket. Det har hon ju gjort ett tag men nu var det ännu mer och hon visste verkligen vad hon ville och var bestämd ibland :)

Leia fick en jättesöt blå/turkos klänning av Thyra och Thyra hade skrivit jättefint på paketet :) Den kommer bli perfekt nu bara solen kommer fram lite mer. Vi käkade god mat (som alltid) och sen gav vi oss iväg på en promenix till ett fik inte så långt från där Karin och Marcus bor. Det var jättemysigt och fika och Leia var allt vaken och ville vara med lite :) När vi kom hem ville Linus givet se tennisen lite och Marcus åkte iväg och spelade match. En så himla mysig dag men tiden springer ju iväg. Som tur är så ses vi ju på midsommar igen :)

Tack i massor för den fina presenten och för allt gott vi fick hos er, lika trevligt som vanligt :)

Thyra vågade allt sitta i mitt knä ett tag :)

Det märks att Mackan har god hand med barn :)

Äntligen gräs!

Förra helgen och veckan hände inte jättemycket. Men i förra veckan fick vi äntligen sått gräs! Det tar väl ett tag innan det börjar växa, men sån skön känsla att bara se fröna så som vi kämpat! Vi hade träff i mammagruppen hemma hos Christine. Där fick vi pastasallad och bullar :) Även om vi ses varje vecka känns det som att det verkligen händer något med barnen varje gång. En hel del tyckte att Leia hade blivit mycket större och stabilare så det var kul att höra :)


Så här fin är vår blivande gräsmatta :)


Äppleträdet som vi fått av Linus kusin

I torsdags var vi på familjerättsbyrån och skrev under papper på att Linus är pappa till Leia. Känns löjligt faktiskt att man måste göra det enbart för att man inte är gift. Visst jag förstår att det är rättsliga handlingar och så...men nej det känns lite lustigt ändå. Det gick i alla fall bra så nu kommer linus inte undan längre :) Efter det gick vi på Haga och satte oss vid ett fik och åt bakad potatis, jättegott och lyxigt att luncha i solen :) Sen satt vi bara och tittade på folket som gick förbi....märktes att det var lite snobbar som passerade. Linus tycker det är bra att vi bor på landet annars tror han att jag hade ätit frukost och fikat ute som alla de andra :) skulle jag aldrig göra :p

Leia på väg till mammaträffen...



I fredags var jag ute, eller i alla fall på restaurang och åt mat och drack lite vin. Vi var på restaurang Krakow i stan. Den kan jag verkligen rekommendera. Det var jag, Emma, Emil, Martin, Emeli och tre kompisar till Emeli. Jag åt en rätt som var som en gigantisk macka. Den var urgröpt och i den var det wokad oxfile med grönsaker och en jättegod sås. Locket var det vitlökssmör på....så gott :) Det blev efterätt med så klart :) Linus var hemma med Leia, eller som han själv säger (och många andra killar) han var barnvakt.

Vi har en glad och nöjd liten tjej :)

2 månader

Helgen när det var mors dag så blev Leia två månader....oj vad tiden går fort. Det känns inte som det var längesen vi kom hem från BB. Men som med allt annat så tittar man på Leia och då inser man att jo hon är två månader. Hon har verkligen ändrat på sig. När vi vägde henne senast (26/5) vägde hon 4 050 gram och var 56 cm lång. Vi ska dit och väga och mäta den 15 juni så det ska bli kul att se vad hon väger då. Hon går som sagt upp i vikt sakta men säkert. Hon ligger under det lägsta strecket på kurvan, men vi bryr oss inte så mycket om det. Tittar man på hur det gått sen hon började gå upp i vikt så går det som sagt uppåt och det är det viktigaste! Hon var även på läkarkontroll den 26 maj och allting var jättebra!

Det är en liten tjej som verkligen växer. Hon ler, skrattar och jollrar och är så himla nöjd. De flesta vi möter tycker att hon tittar och är väldigt med och det känner man själv att hon är. Allting bara rullar på, hon äter och är nöjd. På nätterna fortsätter hon skämma bort oss och sover så bra, från 22-tiden till 4-5 ibland 6 på morgonen, så vi njuter :o)

Idag testade jag om hon kan lyfta huvudet när hon ligger på magen. Men det går inte riktigt ännu, hon försöker verkligen och kämpar men det går fem centimeter ungefär....alltid ngt :) Jag har ingen panik och är verkligen inte den som oroar mig och tänker att nu måste hon lyfta huvudet för det ska ske runt den här åldern. Nej....det får gå i Leias egen takt :) Hon rullar från rygg till sidan, och när hon låg på magen idag såg det nästan ut som hon skulle krypa. Det gör hon ju inte redan men hon är så stark och envis att benen gick av bara farten. Hon är mycket stadigare i sitt lilla huvud...inte så det är 100 % men bra mycket bättre än innan. Det är svårt att fatta att hon snart kommer vara tre månader och efter sommaren fem månader......hjälp känner man ibland. Det är bara att ta vara på tiden och njuta !!!

Leia gillar att ligga på filten och "kolla läget" 

Slagen hjälte :)

Man blir trött av att leka...

Även om Leia är liten så har hon blivit större...

Så här hittade jag Leia en dag, hon har flyttat sig själv i sängen.....till diagonalen :)

En glad liten mumintjej :)

Trädgårdshelg och min första mors dag som mamma

Nu i helgen har det varit mycket röj i trädgården, eller det som ska bli vår trädgård. På fredagen var jag på pubkväll som anordnades i klubblokalen där jag spelar fotboll. Jag var på förfest för första gången sen jag vet inte när. Vi träffades rätt så många från fotbollslaget hemma hos Catta som tagit studenten. Den tiden minns man ännu, verkligen en av de bästa dagarna i ens liv. Det skulle man lätt kunna göra om :) Efter en trevlig förfest gick vi till klubblokalen och där hade jag en helt underbart rolig kväll och dansade massor. Leia mös hemma med pappsen och det gick kalas, visst tänkte jag på Leia men inte så att jag kände att jag måste åka hem eller att det här klarar inte Linus. Jag vet att han klarar av det galant och det här att jag tänkte på henne är nog något man bara gör när man fått barn :)

På lördagen började vårt röj i trädgården. Vi var tvungna att fräsa jorden så att vi kan så gräs. Linus gick runt med en jordfräs vi lånat.....kanske modell äldre så den såg väldigt rolig ut, men fungerade mycket bra! Det var rätt kul att se Linus springa runt där ibland när den flög iväg. Värsta träningspasset fick han! Sen när han gjort det så rensade vi sten i mängder. Vi tog bort stora stenar och sen krattade vi noga ihop resterande stenar till högar. Detta gjorde vi hela lördagen och lite på söndagen. Svettigt! Igår (måndag) tog jag bort alla högarna och det var ännu svettigare!!! Det var ju trettio grader i solen. Jag började vid 9 på morgonen och var färdig runt 15 tiden. Slitgöra kan man säga, så här låg vi inte och pressade i solen inte!!! Linus blev glad och överraskad när han kom hem så det var kul :)

Linus sliter med jordfräsen av modell äldre :)


På söndagen jobbade vi som sagt men det var ju även mors dag. Jag fick rosor och frukost på morgonen av Leia och Linus, supergott och enkelt. Förstår inte den här hysterin som affärerna smäller upp om att man ska köpa en massa. Eller jo jag förstår ju dem för de vill tjäna pengar, men nej jag vet inte.....

På eftermiddagen träffades vi nere hos Linus föräldrar där vi fick lite tilltugg och dricka. Sen åkte vi och blev överraskade med att äta i Norsesund på ett café/restaurang som ligger vid järnvägen och sjön där. Supegod buffé och supertrevligt och alla var med :) En slitsam men bra helg för nu kan vi snart så gräs.

Hugo och Herman skålar i champagne :)

Hugo skrapar lott och äter jordgubbe!

Herman äter jordgubbe med chooooklad

Näst på schemat är att göra klart dopinbjudningarna och få iväg dem och sen röja lite till här i huset.

Träff med mammagruppen

I torsdags i förra veckan var det dags för träff med de andra mammorna och bebisarna igen. Vi ska träffas en gång i veckan hemma hos varandra. Det ska bli kul så har man något varje vecka som man vet återkommer. Samt att det är jättetrevligt att träffa de andra mammorna och se hur alla bebisarna utvecklas. Den här gången skulle vi hem till Jenny och Lukas som bor i Lerum. De bodde i ett jättefint radhusområde. Deras radhus  var på ungefär 140 kvm sa Jenny och det var väldigt ljust och rymligt där nere. Jag ångrar mig för jag glömde helt bort att kolla in deras ovanvåning....hm...blir nog fler gånger :) Vi skulle få fika men när vi skulle sätta oss hade Jenny fixat värsta kalaset. Hon hade bakat scones och kärleksmums och vi fick kaffe och te och.....hur gott som helst!!! Hon  hade tagit recepten från "A piece of cake" som Lejla på tv gjort.....den bara måste jag ha!!!!!!


Leia på väg till kompisarna :)

Ett tag låg alla barnen på golvet, de som var där var Elliot, Lukas, Leia, Vendela och Carl. Det såg rätt komiskt ut när de låg uppradade där. De njöt verkligen och såg ut att njuta. Leia var riktigt nöjd och låg rätt så länge och rullade till och med över på sidan :) En mysig och trevlig dag och Leia var helt slut på vägen hem. Vi ser fram emot nästa träff i nästa vecka!


Så här låg de och "lekte", blir väl mer lek när de är lite större tror jag :)












 

RSS 2.0