Snart 10 månader

Ja om fem dagar så är Leia 10 månader. Om snart 2 månader börjar jag jobba 60%. Jag ser faktiskt fram mot att få börja jobba. Det är jättemysigt att gå hemma som de flesta säger men nu har jag snart gjort det i ett år så det ska bli kul att få komma till jobbet och få det sociala som man alltid fick automatiskt förr. Det får man nu med men inte riktigt på samma sätt. Sen tror jag att jag är så lugn för att jag kommer gå hemma mån-tis och jobba ons-fre, så jag kommer få lite av varje och det känns kul :)




Dax att dyka....


....inga problem :)

Leia har nu fått eget rum och det funkar kanon. Tidigare har hon ju sovit bra men när vi la oss och när Linus gick upp hade hon en tendens att vakna. Nu sover hon från senast 20 på kvällen till 8-8.30 på morgonen! Så man börjar bli morgonsovare nu kan jag säga! Blir en omställning sen att gå upp runt 6 när jag ska börja jobba, men det löser sig. Så vi har ägnat oss åt att fixa iordning Leias rum, väntar på att tapeten som vi ska ha på ena väggen ska komma så kan jag ta en bild och lägga ut sen :)



Leia har börjat våga släppa lite ibland och stå själv och då står hon väldigt stadigt, så det handlar bara om att hon ska våga. Hon vågar gå när hon har gåvagnen att hålla i eller något bord, soffan funkar också bra! Hon  blir helt galen när hon får träffa sina kusiner och även de andra kompisarna i mammagruppen. Vi har börjat träffas lite igen. Jag och Leia träffar Camilla och Saga från gruppen lite mer och det är kul :) Nu har de som sagt lite mer utbyte av varandra och leker till och med :)


Ute och går med vagnen :)


Börjar våga släppa taget lite....


Leia och Saga har fullt upp kan man säga....

Det är väl det som händer, tänkte mest skriva lite och lägga ut lite nya bilder :)


Leia är glad nästan alltid :)

Nyår i Bogen, Värmland

Nyår spenderades i Bogen som ligger i Värmland. Det tog nästan 5 timmar att köra dit och det ligger ca 1 mil från norska gränsen. Vi åkte dit tillsammans med båda våra familjer faktiskt! Stället vi bodde på låg verkligen mitt ute i skogen vid en sjö, det var ca 3 mil till närmsta affär. Vi bodde i små stugor som hade två sovrum, ett badrum och ett stort allrum samt pentry. Det fanns en kamin med och det var bra för den hade vi stor nytta av. Första dagen när vi kom dit var det 22 minus!! Ändå kändes det inte som det skulle känts hemma om det varit så kallt. Det var lite annorlunda där uppe med kylan. Första kvällen ägnade vi åt att möblera om lite i stugan så Leias säng skulle få plats, det var nog det och mat vi hann med :)

Vi åkte upp till Bogen på onsdagen (30:e) och stannade ända till måndagen (4:e). Jag och Linus hade lyckats låna längdåkningsskidor av Linus kompis. Så första dagen begav vi oss ut i spåret. Det var ett spår på ca 2,5 km och det var faktiskt rätt så backigt. Mina skidor visade sig vara superskidor, det var för mycket glid så jag åkte mer bakåt än framåt. Innan jag hann få fram nästa skida hade den andra redan glidit bakåt. Så jag hade mindre kul i spåret, slet som en oxe i varje uppförsbacke och föll som en vante i varje nerförsbacke :) Men jag tog mig runt och var helt död efteråt! Jag sa det till Linus att jag kan inte fatta de som åker längd på elitnivå. Det ser enkelt ut men det är det inte! Nästa gång vi var i spåret så hade vi fixat så jag inte hade så mycket glid på skidorna och då gick det faktiskt bra och jag tyckte till och med det var kul :) Och jag trillade inte en enda gång så det var bra! Hugo var med oss den dagen och åkte lite med sina nya skidor i spåret och han var riktigt duktig och kämpade på.


Leia åker pulka, inte lätt när man måste ha mycket kläder på sig!


Blivande Gunde Svan :)


Underbart väder!



Hugo kämpade på i spåret!

Vi åkte även en del pulka däruppe också grillade vi korv ute i snön :) Min pappa gjorde ett försök att fiska ute på isen men den visade sig inte vara så säker för när vi  var därute alla så knakade det till rejält. Efter det la vi ner fisket. Det blev att vi läste böcker och spelade en hel del spel och bara umgicks. Det var rätt skönt att vara iväg och inte ha tv, data mm, utan bara slappa, dega och umgås :) På nyårsafton hade vi dukat långbord i ena stugna och åt förrätt och varmrätt och efterätt. Oxfilé, potatisgratäng och beasås mmmmm :) samt kaneläpplen till efterätt :) Tiden gick väldigt fort för vips så var det dags för tolvslaget. Vi tjuvstartade några raketer vid kvart över elva för Hugo och Herman. Vid tolv hade vi ett hejdundrande fyrverkeri och drack skumpa ute i kylan :) Leia sov när raketerna smällde av.


Fiske på sjön


Hugo och Herman ska åka pulka :)


Nyårsafton


Grillning i snön

På söndagen hade alla åkt hem så det var bara jag, Linus och Leia kvar. Vi tog bilen och åkte över till Norge. Väl där gjorde vi inte något, åkte mest dit för att kunna säga att man har varit i Norge ;o) Efter vi hade ätit mat hemma så gick vi en långpromenad i snön och njöt av det fina vädret. Det var mysigt att vara däruppe några dagar och även om det var 15 minus nästan varje dag så kändes det inte så kallt egentligen. Det gällde bara att ha bylsat på sig rejält med kläder! En rolig och härlig resa och massa snö!



Med Leia händer det fortfarande mycket saker. Hon har börjat med lite nya ljud vilket är svårt att skriva hur de låter. Hon går genom att hålla i möblerna eller hålla oss i händerna. Hon kan stå lite själv men när hon kommer på att vi har släppt henne så sätter hon sig ner direkt, barn är smarta! Leia är pigg och glad, en riktig solstråle faktiskt. Nu har hon hunnit bli 9 månader och det är ofattbart att hon fyller 1 år om 3 månader och att jag har börjat jobba lite då! Bara att ta vara på alla tillfällen och njuta :)


RSS 2.0