Jul

Julen är här......
det här året skulle vi åka ner till Båstad och fira jul. Så vi slängde ihop lite jullunch hemma hos oss i huset också kom hela Linus familj dit på lillejulafton. Vi hade det trevligt och mysigt och sen var det dags för julklappsutdelning. Vi tjuvstartade lite eftersom vi skulle åka iväg. Vi fick många bra julklappar, lakan till sängen, entertainment bok (en helt underbar sak, en bok där man kan gå på caféer och restauranger och äta 2 för 1, rabatter i många affärer, hotell och en massa annat....perfekt present!), halsband, kalsonger, sockar, bodyshop saker. Leia fick många julklappar; klänning, badrock, tajts och en tröja, cd spelare, telefon som man kan dra på hjul, klistermärken på en bil och prinsessor att sätta på hennes rum det går även att måla på dem med whiteboardpenna.....kanske väntar med pennan till hon är lite äldre, pengar, ......ja jättemycket, har säkert glömt något.


Tomten Emil kom på besök :)


Leia fick en del paket......

På eftermiddagen åkte vi ner till Båstad och på kvällen firade vi lillejulafton hos min storebror i hans hus. Där var det verkligen pyntat med slingor, snögubbe och snölykta! Julaftonsmorgon började med lite paketutdelning från Leia till sin mamma och pappa. Mamma fick toblerone och en Calvin Klein bh :D Pappa fick en julslips. Vi gick ut en promenad och njöt av att bara ta det lugnt. Annars kan jul lätt bli stressigt! På eftermiddagen kom min mormor hit och det var så kul att hon kunde vara med några timmar. Hon fick en fotokalender av oss :)


Familjefoto!


Leia leker med gamlemormor :)

På kvällen blev det julbord och en massa gott!! Sen hade Leia sån tur att tomten kom!!! Hon blev inte rädd utan tyckte tomtens glasögon var fascinerande :) Även här fick Leia många paket! En klänning, en gåvagn, en docka, klosslåda där man stoppar klossar i olika hål, djur som poppar upp och en alldeles egen julstrumpa. Vi fick trisslotter (vann på en iaf :), kaffekokare (moccamaster.....lyxigt :), presentkort på bauhaus, Camilla Läckbergs nya bok. Linus fick liveit av mig och Emma. Han och hans bror kan välja mellan bland annat ölprovning, whiskeyprovning. Sen fick han vanliga tröjor att ha under skjortan. Jag fick en julbricka, en klocka och ett presentkort på middag och teater och sällskap. En riktigt bra jul och jag har som sagt säkert glömt en del klappar :) På kvällen spelade vi julklappsspelet och det var kul :) Vi vann ett spel hänga gubben, dekorationer att sätta på glas, bordstabletter och en kökshandduk.


Första julen med Leia :)


I väntan på tomten.....


Tomten kom :)


Leia fick en pop up leksak


Alla hade varit snälla och fick paket :) vilken tur....

En som sagt underbar jul och det är speciellt att ha firat sin första jul med lilla Leia :)

Julstämning

Det här året fick vi verkligen julstämning. Det får vi nog varje år men det är lite speciellt när man har en liten dotter som kryper rundor och har sig. En lördag var Hugo och Herman hos oss, då bakade vi pepparkakor :) Dagen efter fixade vi vårt traditionella pepparkakshus. Leia tyckte det var fint men blev lite ledsen när hon inte fick röja runt bland alla tomtarna. Sen begav vi oss ut i nästan 14 minusgrader och skulle hitta en gran. Jag är sån så jag tycker vi kan köpa gran. Men Linus är sån att vi ska såga vår gran själva. Leia fick vara hos farmor och farfar när det var så kallt. Vi fick gå en bit men sen hittade vi vår gran och Linus sågade. Den blev faktiskt fin, stor och vacker. Vi klädde granen och Leia var med och kollade läget. Man våga nästan inte säga det men Leia har låtit granen vara ifred!!! Hon tittar på den och har känt ´på den men gillar nog inte att den är så sticksig. Sen är den inte så vid nertill så då kan hon krypa vid den utan att välta den :) Tomtarna, grisen och bocken är det som är mest intressant. Sen kanske det påverkar att vi säger nej när hon försöker röra granen ;o)


Pepparkaksbak :)


Vår fina gran!


Tomten är roligast!

Det har ju snöat massor med! Det var ett tag sen vi haft så mycket snö innan jul och det kommer få ligga kvar till julafton med.....så kul :)


Julfint  med äkta snö :)

Med Leia händer det mycket ....hon blir 9 månader innan nyår. Hon kryper för fullt och det går verkligen undan kan man säga! Hon ställer sig upp överallt och behöver inte mycket att hålla i. Ibland står hon själv en liten stund utan att hon tänker på det, men sen när hon kommer på att hon inte håller i något så blir det lite läskigt. Hon går lite med genom att hålla i möblerna och gå via dem. Många tror att hon kommer gå snart och när man ser henne så är det inte omöjligt att det kommer att hända. Hon är en pigg och glad liten tjej och det är fullt ös när hon är vaken, hon kan inte sitta still en sekund ens! Det är en härlig tid och det är svårt att fatta att ens lilla flicka blivit så stor fastän hon egentligen är liten!

Jul på Liseberg

Min mamma och storebror överraksade med besök på torsdagen i Lucia veckan. Vi bestämde oss för att gå på jul på Liseberg. Förra året gjorde vi misstaget att gå en lördag väldigt nära inpå jul....vi var ju inte själva kan man säga! Men detta året var det perfekt. Det var folk där men väldigt lagom med folk och man kunde strosa runt i lugn och ro. Det blev fika, mat, fudge och julgranskulor inhandling. Vi kollade in skidbacken och spelade lite på några hjul. Min mamma vann en stoooor toblerone....åh varför händer det aldrig en annan!? Leia fick en tomtemössa med kaninöron på.....den gillade hon väl så där...... Jag tycker att det är så himla fint med alla lampor......man får verkligen julstämning !Det var en mysig eftermiddag och kväll. Vi åkte hem till oss och avslutade med en riktig glöggkväll :) På fredagen åkte vi till Bäckebol och fixade lite julklappar. Två härliga dagar :)


Bland snön på Liseberg






Nöjd för stunden :)

Stockholm och Täby

Första veckan i december åkte vi till Line, Johan och Vilmer i Stockholm, eller för att vara exakt Täby. Tanken var att jag skulle åka upp före på tisdagen och att Linus skulle komma på torsdagkväll. Men så skulle Linus ändå till Stockholmskontoren genom jobbet så han frågade och fick kombinera det hela så vi åkte upp tillsammans på tisdagen. Det var väldigt skönt då vi skulle åka bil och det kan ju bli segt när man åker så långt! Vi visste inte hur resan upp skulle gå....hur många stopp det skulle bli. Vi hoppades på ett men tog inte det för givet. Men vår lilla dotter var en pärla och vi klarade oss med ett stopp ....skönt :)

Line och Johan hade köpt ett nytt radhus i Täby i ett jättenytt och fint område. Så det blev husvisning och sen gick jag och Line en runda i området. Linus åkte iväg till jobbet. För Linus och Johan var det jobb som vanligt. Jag och Line åkte till ett nytt shoppingcenter i Sollentuna på onsdagen. Det blev lite shopping när det gäller vinterkläder till Leia. På torsdagen slappade jag och Line och barnen och gick en runda i det väldigt kalla men fina vädret. På fredagen var Linus ledig. Johan jobbade halvdag och när han kom hem åkte vi till ett ställe som heter Barkaby, där de hade märkesoutlet. Linus fyndade och köpte sig ett par Tommy Hilfigher byxor.....nice :) På lördagen skulle vi skaffa oss lite julstäming så vi åkte till julmarknaden på Skansen. Man fick julkänsla och lussekatt :) Vi tajmade det hela och gick innan regnet kom :) Efter en stunds letande hittade vi äntligen ett fick där vi fick plats (inte det lättaste med två barnvagnar!!!).


Leia leker med Line och Vilmer


Fikar på Waynes


Leia kommer på att hon kan köra Vilmer


Tut tut nu kommer vi :)

Det var helt underbara dagar i Täby och så kul att vara där en längre tid så man hinner umgås utan stress. Leia och Vilmer hade väldigt kul och hade utbyte av varandra. Leia körde runt Vilmer i hans gåstol, de höll handen när de åt.......ja det är en rolig ålder de är i. Allting går ju så fort med! När vi kom dit kunde Vilmer inte riktigt sitta så stabilt, men när vi åkte kunde han nästan sitta själv! Tänkt så mycket som kommer ha hänt nästa gång vi ses :)


Leia myser med Line :)


Vi ´myser med Vilmer :)


På Skansen

Bokenäs spa

Det var verkligen ett tag sen jag skrev ser jag.

I slutet av november fyllde Linus pappa 60 år. Detta firades med att vi åkte iväg till Bokenäs spa hela Linus familj. Bokenäs ligger inte så långt från Uddevalla, vid havet. Vi hade det riktigt lyxigt med en egen lägenhet, två rum och kök/vardagsrum. Alla hade en egen lägenhet men vi bodde i samma hus, perfekt för då hade vi nära till varandra och behövde inte oroa oss för att vi skulle störa någon. När vi kom dit på fredagen så åt vi mat tillsammans, räkor....mmmm :) Sen spelade vi spelet galenpanna som börjar bli en klassiker. När vi skulle lägga Leia blev det lite problem. Vi fick inte upp resesängen vi fått av hotellet. Så pinsamt nog fick Emil (Leias farbror) ringa journumret och den här mannen var van vid att få samtal om resesängar kan man säga. Han sa helt enkelt börja om från början....börja om på nytt ;o) Vi gjorde det och det funkade :)

På lördagen var Rogers födelsedag. Vi började med att gå upp och sjunga och ge en massa paket. Också fick han donuts med, Linus pappa har en viss kärlek till donuts :) I paketen var det chokladkalender, godis, tofflor, kalsonger.....ja en massa! Sen gick vi och åt vi görgod frukostbuffé, det fanns till och med våfflor man kunde göra, Linus var i himmelriket :) Leia åt leverpastejmacka, så kul när man kan ge henne lite vanlig mat som man själv äter. Efter frukosten var man ju övermätt kan man säga. Nu var spa:t öppet så vi fick ha med oss barnen. Leia var med och badade i poolen de hade inomhus. Hon visade alla att hon kunde dyka :) Spa:t bestod av gym, relaxrum, brasa, stor bastu med fönster åt havet, en pool och två jacuzzis utomhus med utsikt över havet :) Nice!


Farfar får paket :)

Linus och Hugo simmar

Herman slappar i poolen :)

Efter att ha varit på spa:t åt vi lunchbuffé och sen åkte vi mot Uddevalla för att bowla! Bowlingen var rolig och gick bra för en del men inte lika bra för mig i alla fall :/ Roger vann en serie och fick present igen, en fin fin skjorta att ha på kvällen :) När vi kom tillbaka till hotellet var det slappt. Sen på kvällen var det julbord.....och herregud vilket julbord! Det var framförallt sillen och laxen som imponerade mig. Det fanns (för att bara nämna några) flädersill, granatäpplesill, blåbärssill, citronsill.....hur mycket som helst! Så när man kom till varmmaten var det fullt :) Men efter en paus så kunde man orka med efterättsbordet :D


Hugo bowlar!

Leia får underhållning på bowlingen :)

Underhållning vid julbordet

På senkvällen var det dags för spel igen och sen blev det sängen! På söndagen njöt vi av frukosten igen, sen var vi på spa:t en stund och på eftermiddagen åkte vi hem. En helt underbar helg då man fick lyxa till det lite :)


RSS 2.0