Bröllop i Mofalla

I lördags begav vi oss iväg till Mofalla som ligger 1 mil innan Hjo från Skövde hållet. Det var verkligen landet dit vi åkte och vädret var helt underbart, vilket var skönt för regn har man sett så det räcker. Vi skulle på bröllop för Linus kompis David skulle gifta sig med sin Josefine. Josses familj har sommarstuga i Mofalla därför blev det där. Det var ett gulligt lite stugområde....eller litet var det väl inte utan rätt stort. Och det roligaste av allt var att alla som bodde där hade lånat ut sina små stugor som hörde till sommarstugorna till alla oss som skulle på bröllopet. Allting med Leia gick väl fel kan man säga, mattiderna blev helt fel och sovtiderna blev också helt fel så jag trodde inte hon skulle orka med kyrkan. Men klänningen åkte på både på henne och mig och Linus tog på kostymen och så bar det av till kyrkan.

Brudnäbbarna hur söta som helst!!!
Det gick bra till en början för Leia i kyrkan och jag tänkte bara hon orkar med vigselakten för den vill man ju se. Hon blev gnällig redan innan den men under psalmsångerna fick Linus sjunga och så kylde jag maten genom att blåsa i flaskan. Leia blev lugn när det var musik för då hände det mycket :) Sen fick hon mat och skötte sig galant! Vi fick se allting och Leia var en pärla! Det var så fint bröllopet och givetvis fick jag tårar i ögonen. Josefine hade en sååååå fin klänning på sig och de var så stiliga tillsammans. Några kompisar till dem sjöng sånger och bara det gör hela bröllopet perfekt :) Man blev ju lätt sugen på att gifta sig :D Prästen var en spralligt glad, ung kvinna som verkligen fick alla att skratta. Utanför kyrkan när de kom ut så fick vi blåsa såpbubblor på dem (det verkar vara det nya istället för ris) och de kunde äntligen andas ut stackarna så nervösa de hade varit!

Brudparet

Här säger de ja till varandra :)

Då var de man och hustru....

Väntan är över för alla...
Festen var i en loge som låg i mitten av sommarstugeområdet. De hade gjort det fint med vita lakan och dukning och hjärtan och lampor. Vi fick sommarbuffé och det är nog den bästa mat man kan ha för det finns något som alla gillar på en buffé. Som vanligt tog man lite av allt tyckte man och ändå satt man där så mätt att man trodde klänningen skulle gå sönder. Leia varvade med att ligga i vagnen, vara med och sjunga och äta. Det hölls tal i lagom mängder och var väldigt enkla och kära tal, inte så långddraget som det kan bli ibland. Vi fick börja hela festen med att göra "tårtbygge". Det innebar att vi delades in i fem lag och alla lag hade en vit prinsesstårta som man skulle dekorera. Mitt lag vann inte och vi gick väl inte in för det så hårt, fast vi fick ihop en fin tårta med gul ros, blad och silverpärlor. Linus lag vann inte heller tyvärr och han var nog lite mer besviken. Senare efter buffén visade det sig att vi fick äta de tårtor vi hade gjort och det var en kul grej tyckte jag. Sen spexades det lite från kompisar till brudparet och det blev även dags för bröllopsvalsen. Och den satt som en smäck! Själva tyckte de att det gick så där men det såg så fint ut och jag rös!!!!

Brudparet anländer till festen

Bröllopsvalsen

Efter valsen var det dags för dans och det var en kille som spelade gitarr och hade keybordorkester. En otroligt engagerad och duktig kille och det var bra drag på dansgolvet. Det bjöds även på chokladfondue med frukt, godis, cupcakes, krispiga chokladkex och mycket mer. Samt att det var fri bar med en massa goa drinkar! Leia klarade av att sova bra i dunket. Men vid tolv kände vi att musiken var hög i våra öron så vi tog med lilltjejen hem. Vi kände att vi fått dansa, dricka, snacka med en massa människor , samt att vi var proppmätta så vi var jättenöjda!

Spiderman skyddade alla på festen ...

Även vi fick roa oss en hel del denna kväll :)


Dagen efter bjöd de på frukost i logen och det var ingen dålig buffé de dukat upp då. Väldigt smart grej att bjuda alla på frulle. David och Josefine kom efter ett tag och då öppnade de sina presenter. De fick mycket pengar då det var det de ville ha till sin resa till Malta. Sen fick de även en ballongfärd, spa saker, champagne och massa annat skoj! Vi gav dem en skål där vi tejpat fast pengarna på insidan och det verkade gå hem!

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Mysigt med bröllop! Blev ni sugna på att gifta er? <3 =)



Det ska bli jättekul att träffas på måndag!



Ha en trevlig helg!



Kramar Ellinor

2009-08-07 @ 01:07:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0